HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Cigánygyilkosságok: Kislétán folytatódott

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 Március 17    Forrás: FH


Ez a cikk archív

Komoly biztonsági intézkedések mellett szerdán Kislétán folytatódott a helyszíni bizonyítási eljárás a romák elleni támadássorozat ügyében. A nyomozók az egyik gyanúsítottat hallgatták meg a helyszínen, a településen 2009 nyarán történt bűncselekmény kapcsán, amikor sörétes puskával agyonlőttek egy asszonyt és súlyosan megsebesítették a kislányát. Ezt megelőzően már Galgagyörkön és Tiszalökön is tartottak hasonló helyszíni kihallgatást a nyomozók.


Hirdetmény

Szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai az egyik gyanúsított segítségével a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán történt bűncselekmény egyes körülményeit rekonstruálták. Az NNI kora esti tájékoztatása szerint a gyanúsított útmutatása alapján a nyomozók bejárták a 2009. augusztus 2-ról 3-ra virradó éjszaka történt bűneset helyszínének megközelítési-, és a gyanúsítottak menekülési útvonalát. A helyszíni kihallgatás ideje alatt - köszönhetően a széleskörűen alkalmazott biztonsági intézkedéseknek - nem történt semmilyen rendkívüli esemény, ami megzavarta volna az eljárást, vagy veszélyeztette volna az abban részt vevők biztonságát - közölte az NNI.

A hat áldozatot követelő támadássorozatban a galgagyörki volt az első, 2008 júliusában. Egyik éjjel három házra lőttek rá a támadók, 14 lövést adtak le. Az épületekben összesen 18-an voltak, de itt még senkinek sem esett baja. 2008 novemberében két ember halt meg, amikor Molotov-koktélt dobtak, és rálőttek két család házára éjszaka Nagycsécsen. 2009 februárjában egy ötéves kisfiút és édesapját lőtték agyon Tatárszentgyörgyön, áprilisban pedig késő este saját háza előtt egy autójához tartó, éppen munkába induló férfit Tiszalökön. 2009 nyarán Kislétán saját otthonukban lőttek rá sörétes fegyverrel egy anyára és kislányára, a 45 éves asszony meghalt.

További négy helyen nem volt halálos áldozat: 2008 augusztusában Piricsén szintén romák lakta házakra lőttek, egy ember sérült meg. Szeptemberben Nyíradonyban történt hasonló eset, de nem volt sérült. Szeptember végén Tarnabodon Molotov-koktélokkal és lőfegyverekkel vettek tűz alá három házat, de akkor sem sérült meg senki. Alsózsolcán két emberre lőttek rá december közepén a házuk udvarán, egyikük megsérült.

A sorozatgyilkosság gyanúsítottait, négy embert 2009 augusztusában fogták el kommandósok és nyomozók egy debreceni szórakozóhelyen. Mindannyian előzetes letartóztatásban vannak.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt