2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Cigánygyilkosságok: Kislétán folytatódott
2010. 03. 17. 00:00

Szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai az egyik gyanúsított segítségével a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán történt bűncselekmény egyes körülményeit rekonstruálták.

Szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai az egyik gyanúsított segítségével a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán történt bűncselekmény egyes körülményeit rekonstruálták. Az NNI kora esti tájékoztatása szerint a gyanúsított útmutatása alapján a nyomozók bejárták a 2009. augusztus 2-ról 3-ra virradó éjszaka történt bűneset helyszínének megközelítési-, és a gyanúsítottak menekülési útvonalát. A helyszíni kihallgatás ideje alatt - köszönhetően a széleskörűen alkalmazott biztonsági intézkedéseknek - nem történt semmilyen rendkívüli esemény, ami megzavarta volna az eljárást, vagy veszélyeztette volna az abban részt vevők biztonságát - közölte az NNI.

A hat áldozatot követelő támadássorozatban a galgagyörki volt az első, 2008 júliusában. Egyik éjjel három házra lőttek rá a támadók, 14 lövést adtak le. Az épületekben összesen 18-an voltak, de itt még senkinek sem esett baja. 2008 novemberében két ember halt meg, amikor Molotov-koktélt dobtak, és rálőttek két család házára éjszaka Nagycsécsen. 2009 februárjában egy ötéves kisfiút és édesapját lőtték agyon Tatárszentgyörgyön, áprilisban pedig késő este saját háza előtt egy autójához tartó, éppen munkába induló férfit Tiszalökön. 2009 nyarán Kislétán saját otthonukban lőttek rá sörétes fegyverrel egy anyára és kislányára, a 45 éves asszony meghalt.

További négy helyen nem volt halálos áldozat: 2008 augusztusában Piricsén szintén romák lakta házakra lőttek, egy ember sérült meg. Szeptemberben Nyíradonyban történt hasonló eset, de nem volt sérült. Szeptember végén Tarnabodon Molotov-koktélokkal és lőfegyverekkel vettek tűz alá három házat, de akkor sem sérült meg senki. Alsózsolcán két emberre lőttek rá december közepén a házuk udvarán, egyikük megsérült.

A sorozatgyilkosság gyanúsítottait, négy embert 2009 augusztusában fogták el kommandósok és nyomozók egy debreceni szórakozóhelyen. Mindannyian előzetes letartóztatásban vannak.