HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"Vigye el a romákat az USA"

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  szlovákia
2010 Március 16    Forrás: kitekinto.hu,SITA


Ez a cikk archív

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elutasítja az Egyesült Államok Külügyminisztériumának jelentését, amely szerint Szlovákia diszkriminálja a romákat, állítva, hogy a probléma fordítva érvényes.


Hirdetmény

A Szlovák Nemzeti Párt elutasítja az Egyesült Államok Külügyminisztériumának azokat az állításait, hogy Szlovákiának problémái vannak a roma kisebbséggel az emberi jogok betartása terén.

"Ez az állítás teljes mértékben félrevezető, mivel a probléma fordítva érvényes". Elég megnézni a legutóbbi eseteket, amikor a cigányok megtámadták a legvédtelenebbeket, mint például Kútyban, ahol két fiatalember agyonvert egy nyugdíjast. Közben az egyiknek abban az időben már szabadságvesztését kellett volna töltenie" - jelentette ki Anna Belousovová, az SNS alenöke.

A párt állásfoglalása tartalmaza egyebek mellett, hogy "ha az Egyesült Államok azt állítja, hogy nálunk diszkrimináció van, fogadjanak be legalább százezer cigányt és tanítsák meg őket dolgozni és emberhez méltó életet élni". Amint a továbbiakban Belousovová elmondta, "a cigányoknak tudomásul kell venniük, úgy, ahogy azt minden dolgozó ember tudja, hogy a pénzt nem adják ingyen". Megismételte, hogy a romák fokozott mértékben követnek el bűncselekedeteket, lopnak és olyan tisztességes embereket támadnak meg, akiknek az adójából a szociális segélyeket kapják.

Belousovová ismételten azt követeli, hogy a bűnözés nyilvántarása faji alapon történjen. Az SNS továbbá szorgalmazni fogja, hogy a visszaeső bűnözőket elektronikus karkötővel lássák el, amely monitorozhatja a mozgásukat.

Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma csütörtökön tette közzé legújabb jelentését az emberi jogok betartásáról, amely a 2009-es állapotokat mérte fel. A bírált országok között volt Szlovákia és Magyarország is.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lendvay József: „A prímás dolga az is, hogy virtuóz legyen”

  • A debreceni roma vezető szerint a jobbikos Jakab Péter a cigányság ellen uszított

  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnélCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt