2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

"Vigye el a romákat az USA"
2010. 03. 16. 00:00

A Szlovák Nemzeti Párt elutasítja az Egyesült Államok Külügyminisztériumának azokat az állításait, hogy Szlovákiának problémái vannak a roma kisebbséggel az emberi jogok betartása terén.

A Szlovák Nemzeti Párt elutasítja az Egyesült Államok Külügyminisztériumának azokat az állításait, hogy Szlovákiának problémái vannak a roma kisebbséggel az emberi jogok betartása terén.

"Ez az állítás teljes mértékben félrevezető, mivel a probléma fordítva érvényes". Elég megnézni a legutóbbi eseteket, amikor a cigányok megtámadták a legvédtelenebbeket, mint például Kútyban, ahol két fiatalember agyonvert egy nyugdíjast. Közben az egyiknek abban az időben már szabadságvesztését kellett volna töltenie" - jelentette ki Anna Belousovová, az SNS alenöke.

A párt állásfoglalása tartalmaza egyebek mellett, hogy "ha az Egyesült Államok azt állítja, hogy nálunk diszkrimináció van, fogadjanak be legalább százezer cigányt és tanítsák meg őket dolgozni és emberhez méltó életet élni". Amint a továbbiakban Belousovová elmondta, "a cigányoknak tudomásul kell venniük, úgy, ahogy azt minden dolgozó ember tudja, hogy a pénzt nem adják ingyen". Megismételte, hogy a romák fokozott mértékben követnek el bűncselekedeteket, lopnak és olyan tisztességes embereket támadnak meg, akiknek az adójából a szociális segélyeket kapják.

Belousovová ismételten azt követeli, hogy a bűnözés nyilvántarása faji alapon történjen. Az SNS továbbá szorgalmazni fogja, hogy a visszaeső bűnözőket elektronikus karkötővel lássák el, amely monitorozhatja a mozgásukat.

Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma csütörtökön tette közzé legújabb jelentését az emberi jogok betartásáról, amely a 2009-es állapotokat mérte fel. A bírált országok között volt Szlovákia és Magyarország is.