HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - NNI: a gyanúsított közreműködött a galgagyörki bizonyítási eljárásban

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 Március 02    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Közreműködött a romák elleni támadássorozat elkövetésével gyanúsított K. Árpád Sándor a keddi, galgagyörki helyszíni bizonyítási eljárás keretében a bűncselekmény lefolyásának pontos rekonstruálásában - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).


Hirdetmény

Az NNI a rendőrség honlapján megjelent közleményében megerősítette: kedden komoly biztonsági intézkedések mellett a Készenléti Rendőrség közreműködésével munkatársai helyszíni kihallgatást hajtottak végre a romák elleni bűncselekmény-sorozat első helyszínén, Galgagyörkön az egyik gyanúsított, K. Árpád Sándor részvételével.

A gyanúsítottat kommandósok gyűrűjében, több tucatnyi rendőr biztosítása mellett szállították a Pest megyei településre, hogy rekonstruálják a mintegy két évvel ezelőtt, 2008. július 21-én elkövetett bűncselekményt.

A hat halálos áldozatot követelő támadássorozat első állomásának számító Galgagyörkön kedden 9 órakor jelentek meg a géppisztolyos rendőrök kéttucatnyi járművel, hogy rekonstruálják a három, romák által lakott ház elleni fegyveres támadást.

A kilenc fegyveres és Molotov-koktélos támadás nyomozásában eljáró NNI szóvivője az MTI-t a bizonyítási eljárás után arról tájékoztatta: a helyszíni kihallgatásnak az volt a célja, hogy a gyanúsított már megtett vallomását a helyszínen ellenőrizzék. A bizonyítási eljárás lehetőséget biztosított K. Árpád Sándornak arra, hogy a helyszínen nyilatkozzon a cselekmény lefolyásáról, körülményeiről, megmutassa az elkövetés helyét vagy a bűncselekménnyel összefüggő más helyet, tárgyi bizonyítási eszközt - tette hozzá Bartha László.

A szóvivő tájékoztatása szerint a galgagyörki helyszíni bizonyítási eljárás keretében K. Árpád Sándor "közreműködött a 2008. július 21-én elkövetett bűncselekmény lefolyásának pontos rekonstruálásában, a helyszín megközelítési útvonalának ellenőrzésében".

Az őrnagy úgy fogalmazott: a komoly biztonsági intézkedések mellett tartott helyszíni kihallgatás során nem történt rendkívüli esemény, ami az eljárás lefolyását, az abban részt vevők biztonságát veszélyeztette volna.

Bartha László arra a kérdésre, hogy Galgagyörkön más gyanúsított részvételével is tartanak-e majd bizonyítási eljárást, illetve egyéb helyszínen mikor lesz hasonló kihallgatás, azt mondta: nyomozati cselekményről nem adhatnak információkat.

A Pest megyei településen, a Rákóczi utcában kedden több mint négy órán át tartott a helyszíni bizonyítási eljárás. A település dombján, ahol a megtámadott házak találhatók, tucatnyi rendőrségi autó állt, azokban védőfelszerelést viselő rendőrök ültek. Az utcában csuklyás kommandósok sétáltak, a házak közelében kutyás rendőrök álltak. Szemtanúk elmondása szerint az utca két oldalán, a dombtetőkön bűnügyi technikusok rögzítettek nyomokat és videóztak, fotóztak. A településen és a szomszédos falvakban járőrautók cirkáltak.

Helyiek az MTI tudósítójának azt mondták: K. Árpád kommandósok gyűrűjében mozgott, kezét és lábát megbilincselték, a fejére csuklyát húztak, s megmutatta, hogy annak idején honnan adták le a lövéseket.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2022 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Elhunyt Rafael Gyula, az ORÖ képviselője

  • Portré Orsós Lajosról

  • Autót kaptak a nógrádi roma polgárőrök

  • „Közmű híján a boltban veszik az áramot” – képriport Szendrőről

  • Lajkó Félix, az Ötödik évszak és Lakatos Mónika világzenei listákonCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt