HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Már megint házkutatás OCÖ-pénzek miatt

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, házkutatás
2010 Február 25    Forrás: Joó István - Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

Több száz oldal illetéktelenül kivitt iratot foglaltak le a vám és pénzügyőrség nyomozói az Országos Cigány Önkormányzat egyik hivatali dolgozójánál - tudtuk meg. A nyomozás az OCÖ utóbbi évekre vonatkozó pénzügyi visszásságaival függ össze. A roma önkormányzat elnöke, Kolompár Orbán ellen 2003-2005 közötti ügyek miatt már folyamatban van egy büntetőper.


Hirdetmény

Tavaly december óta immár a harmadik házkutatási akció zajlott le a Kolompár Orbán vezette romaönkormányzat pénzügyi anomáliái kapcsán. Ezúttal - e hét kedden - egy magánlakásra szálltak ki a vám- és pénzügyőrség nyomozói. Az ott lakó hölgy közvetlen munkatársa annak az Offenmülerné Bozó Krisztinának, aki az OCÖ hivatalvezetője, valamint Kolompár Orbán egyik vádlott-társa a kecskeméti Bíróságon.

A nyomozók többszáz oldalnyi olyan dokumentumot vittek el a szóban forgó lakásból, amelyek az OCÖ könyveléséből hiányoztak. Ezeket a hivatali dolgozó nem tarthatta volna magánál. Mivel idén januárban a pénzügyőrök már lefoglaltak hatalmas mennyiségű OCÖ-iratot a - parlamenti választáson indulni kívánó - Kolompár-párt, az MCF Roma Összefogás budapesti székházában is, nem kizárt, hogy üzemszerű dokumentum-kifehérítés a cigány önkormányzati iratok többszöri kicsempészésének a célja. Az említett korábbi razzia és a most keddi házkutatás egyébként olyan állami számvevőszéki vizsgálattal van összefüggésben, melyek az Országos Cigány Önkormányzat legutóbbi években feltételezhető súlyos pénzügyi anomáliáira derítettek fényt.

Ismeretes: Kolompár Orbán OCÖ-elnök már zajló, összesen 155 millió forint jogosulatlan felhasználásáról szóló büntetőpere csak 2003-2005 közötti cselekményekre vonatkozik. Ezek egy részében a fiktív bizonylatolás a visszatérő motívum, de egy sikkasztási ügy is felbukkan benne: Kolompár 2004 őszén több alkalommal összesen ötmillió hetven ezer forintot vett fel az OCÖ hivatali pénztárából elszámolásra; a pénz holléte azóta ismeretlen. E sikkasztási ügyben ügyészségi nyomozók tavaly decemberben ütöttek rajta különféle Kolompár-irodákon.

A most körvonalazódó újabb ügyről a Magyar Nemzet úgy tudja, főként az OCÖ intézményhálózatával és balatonlellei üdülőjének meg nem valósult, de mintegy húsz millió forint elherdálásához vezető felújításával, felszerelésével függnek össze. Kolompár Orbán nemrég sajtótájékoztatón jelentette ki, "fizetett" feljelentés alapján próbálják ismét bemocskolni, de ez nem zavarja meg a -szintén általa irányított - MCF Roma Összefogás Pártot abban, hogy induljon a parlamenti választáson.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt