HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Mohácsi Viktória: elismeréssel tartozunk Lázár Jánosnak

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 Február 23    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Közleményben üdvözölte Lázár János (Fidesz) magatartását a hétvégi hódmezővásárhelyi eseményekkel kapcsolatban Mohácsi Viktória, a Mozgalom a Deszegregációért Alapítvány elnöke kedden; a vásárhelyi polgármester ugyanis a leghatározottabban elítélte, hogy szombat éjszaka több ház falára is a roma kisebbség ellen irányuló feliratokat festettek a városban.


Hirdetmény

Mohácsi Viktória keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy még azon a településen is, ahol elsők között indították el az integrációs oktatási programot, melynek kapcsán nemrégiben kapott nemzetközi elismerést a város, előfordul nyílt erőszakot gerjesztő, a náci korszakot idéző felirat, a romák által lakott házak falain.

Mohács Viktória hangsúlyozta: a Lázár János által képviselt hozzáállás "nagyban meghatározza az egyre szélesebb körben terjedő extrémizmus visszaszorítását, s ez a civil szervezeteknek óriási támaszt nyújt ahhoz, hogy a jövőben hasonló atrocitásoktól meg tudják védeni közösségbéli társaikat".

Lázár János (Fidesz) az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében leszögezte, Hódmezővásárhely önkormányzata a leghatározottabban elítéli, hogy a városban vagy az ország bármely területén bárkit származása, neme, világnézete, politikai, vallási, illetve felekezeti hovatartozása miatt hátrány vagy megkülönböztetés érjen.

Az önkormányzat a városi rendőrkapitányságnak a tettesek felkutatásához minden támogatást biztosít, a sértetteknek pedig minden segítséget megad - közölte a polgármester.

A településen több mint tíz lakóház falára festettek ismeretlenek különböző feliratokat festékszóró spray-vel szombat éjszaka.

A rendőrség közösség elleni izgatás bűntette miatt indított nyomozást.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Már kamasz lenne a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt kisfiú

  • Roma hősök – Szimpózium, kötetbemutató és kiállítás Budapesten

  • A romagyilkosságok áldozataira emlékeztek Tatárszentgyörgyön

  • Emléktáblát avattak a romagyilkosságok áldozatainak

  • Romagyilkosságok - Az áldozatokra emlékeztek Budapesten a tizedik évfordulónCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt