2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Mohácsi Viktória: elismeréssel tartozunk Lázár Jánosnak
2010. 02. 23. 00:00

Mohács Viktória hangsúlyozta: a Lázár János által képviselt hozzáállás "nagyban meghatározza az egyre szélesebb körben terjedő extrémizmus visszaszorítását.

Mohácsi Viktória keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy még azon a településen is, ahol elsők között indították el az integrációs oktatási programot, melynek kapcsán nemrégiben kapott nemzetközi elismerést a város, előfordul nyílt erőszakot gerjesztő, a náci korszakot idéző felirat, a romák által lakott házak falain.

Mohács Viktória hangsúlyozta: a Lázár János által képviselt hozzáállás "nagyban meghatározza az egyre szélesebb körben terjedő extrémizmus visszaszorítását, s ez a civil szervezeteknek óriási támaszt nyújt ahhoz, hogy a jövőben hasonló atrocitásoktól meg tudják védeni közösségbéli társaikat".

Lázár János (Fidesz) az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében leszögezte, Hódmezővásárhely önkormányzata a leghatározottabban elítéli, hogy a városban vagy az ország bármely területén bárkit származása, neme, világnézete, politikai, vallási, illetve felekezeti hovatartozása miatt hátrány vagy megkülönböztetés érjen.

Az önkormányzat a városi rendőrkapitányságnak a tettesek felkutatásához minden támogatást biztosít, a sértetteknek pedig minden segítséget megad - közölte a polgármester.

A településen több mint tíz lakóház falára festettek ismeretlenek különböző feliratokat festékszóró spray-vel szombat éjszaka.

A rendőrség közösség elleni izgatás bűntette miatt indított nyomozást.