2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Katolikus pap is pályára lép a cigányválogatottban!
2010. 02. 19. 00:00

Spányi Antal püspök elmondta, a cigánysággal való kapcsolata nem új keletű, mint Rózsák tere-i plébános külön cigányliturgiákat tartott, amelyet sokan látogattak.

Spányi Antal püspök elmondta, a cigánysággal való kapcsolata nem új keletű, mint Rózsák tere-i plébános külön cigányliturgiákat tartott, amelyet sokan látogattak. 2007-ben együttműködési megállapodást írt alá a Székesfehérvári Egyházmegye a Cigány Kisebbségi Önkormányzattal. Kiemelkedő esemény volt a cigány-magyar bibliák adományozása a 2008-as Biblia Évében és a roma fiatalok versmondó versenye az elmúlt esztendőben. Örömmel támogatta a Katolikus Rádió vezérigazgatójaként a Kaly Jag Cigányművészeti Iskola Cd-jének kiadását és most örömmel támogatja a Rajkó Zenekar Vatikáni útját, a cigány labdarúgó válogatott kiutazását.

A sajtótájékoztatón a püspök átadta a fent említett "Testvérek vagyunk az Úrban" zenés, verses Cd-t a szervező Vargha István VOSZ elnöknek, hogy a zenekar és a csapat kiutazása során meghallgathassa. A másik kuriózuma a sajtótájékoztatónak az a bejelentés volt, miszerint a focicsapattal együtt kiutazik a lovasberényi plébános Tallér Krisztián atya, aki maga is kiváló fociedző és valószínűleg játéklehetőséget is kap a csapatban.