HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kifogásolt állami ingatlanhasznosítás Balatonlellén

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 Január 29    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Móring József Attila (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő szerint nem tartotta be a balatonlellei, volt BM gyermeküdülő hasznosítási szerződésének feltételeit az Országos Cigány Önkormányzat mint bérlő, ezért fel kell szólítani az állami ingatlant bérbe adó Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t, hogy bontsa fel a szerződést.


Hirdetmény

A politikus pénteken, az üdülő előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a cigány önkormányzat két évvel ezelőtt öt évre vette haszonbérbe a csaknem 1 milliárd forint értékű, Balatonlelle legfrekventáltabb helyén lévő, másfél hektáros vízparti üdülőt azzal, hogy ott országos szakképzési és szakmunkásképző központot létesít.

Azon túlmenően, hogy egy oktatási intézmény létesítése a turisztikai övezetben nem egyeztethető össze a település rendezési tervével, gondot okozott az elmúlt két nyáron, hogy - az ingatlanra kihelyezett táblával is ellentétben - az üdülőben nem gyermekek, hanem botrányos viselkedésű felnőttek nyaraltatása folyt - tette hozzá.

Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője, akit környékbeliek kerestek meg panaszaikkal, példaként említette: az ott nyaraló felnőttek viselkedéséről olyan fényképfelvételek is készültek, amelyen éppen sündisznót grilleznek, de érkezett panasz rájuk a közeli bevásárlóközpontból, és azért is, mert a térség legnépszerűbb strandjára fizetés nélkül, a víz felől érkeztek.

Mint kifejtette, többszöri egyeztetés és parlamenti kérdése után tart sajtótájékoztatót a problémáról, bízva abban, hogy így az a jövő szezonra megoldódik. A parlamentben feltett kérdésére a Pénzügyminisztérium államtitkára, Katona Tamás azt a választ adta, hogy az állami ingatlan közérdekű hasznosítása fontosabb kell, hogy legyen az az elleni magánérdekeknél. A képviselő leszögezte: elfogadhatatlan közérdeknek nevezni egy olyan hasznosítást, ahol a bérlő nem tartja be az alapvető szabályokat, miközben az ingatlan hasznosítására a helyi önkormányzat és a szomszédos ingatlantulajdonosok is jelezték igényüket.

Móring József Attila arról is beszámolt: a cigány önkormányzat, amely felújításokért cserébe vehette bérbe az ingatlant, azt állítja, hogy már 20 millió forintot elköltött a célra. A politikus tudomása szerint azonban ennek nincs látszata, ezért a rendőrség is vizsgálja az esetet, az önkormányzatnál történt egyéb visszaélésekkel együtt. Hozzátette, hogy a környékbeliek félnek, azért nem kívántak személyesen megszólalni az ügyben.

Az MTI megkeresésére Kenéz István (független) polgármester annyit közölt: a tárgyalások jelenleg is zajlanak annak érdekében, hogy a következő szezonra megszűnjenek a gondok.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestertCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt