2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Vádat emelhetnek Borovszky ellen
2010. 01. 19. 00:00

Borovszky Tímeát tavaly szeptemberben gyanúsította meg a Fővárosi Főügyészség. Pályázat nélkül, megbízási szerződés alapján 5 millió forintot utaltatott a Romaversitas Alapítványnak.

Skoda Gabriella, a vádhatóság szóvivője a Magyar Hírlapnak azt mondta, a nyomozás már lezárult, az eljárás iratait ismertették a gyanúsítottal, és az ügyészség harminc napon belül dönt a vádemelésről. Borovszky Tímeát tavaly szeptemberben gyanúsította meg a Fővárosi Főügyészség, mert az OKM hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatására 45 millió forintot utalt át a HÖOK Kallgatókért Alapítvány részére.

Emellett helyzetével visszaélve 2007 őszén kezdeményezte az alapítvány képviselőjénél, hogy az a támogatásra átutalt pénzből pályázat nélkül, megbízási szerződés alapján 5 millió forintot juttasson el a Romaversitas Alapítványnak. A nyomozó ügyészek szerint a gyanúsított 2008 tavaszán jogtalan előnyt kért egy munkatársa részére, amikor arra kérte az alapítvány képviselőjét, hogy a támogatásra szánt összegből, titokban, hatszázezer forintot adjon át.