2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A cigányság helyzetének javításáért dolgoznak Kisvárdán és környékén
2010. 01. 05. 00:00

A Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat kisvárdai évzáró ünnepségén Lakatos István elnök és Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke nyújtott át a kitüntetéseket a napokban.

A Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat kisvárdai évzáró ünnepségén Lakatos István elnök és Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke nyújtott át a kitüntetéseket a napokban.

Lázár József 1957-ben született Túrricsén. A helyi általános iskola után Fehérgyarmatra vezetett az útja, ahol villanyszerelő szakmunkás képesítést szerzett. Később a felsőpakonyi borüzemhez került, ahol targoncásként dolgozott. Ezt követően Ócsára költözött, ahol megnősült és vállalkozásba kezdett. 1998-ban, felesége halála után a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Jánkmajtisra költözött, ahol megismerte 2000-ben Rostás Ibolyát vezette oltár elé.

József 2002 óta aktívan részt vesz a közéletben, tíz éve a helyi sport egyesület elnöke. Ekkor kapcsolódott be a cigány kisebbségi önkormányzatok munkájába, amikor is elnöknek választották. Ezt a feladatot azóta is folyamatosan ellátja, nagy tekintélynek örvend a községben és a 10-es választó kerületben is. A kistérség megalakulást követően a cigány kisebbségi társulás elnökévé választották. Bizalommal fordulnak hozzá, kisebbségi politikusként a megyei cigányság előre jutásáért és helyzetük javításáért dolgozik.

Kocserha Csaba 1963-ban látta meg a napvilágot Kisvárdán. Iskoláit Anarcson, majd a nyíregyházi 110-es szakmunkásképzőben végezte, ahol vas- és fémszerkezeti lakatos szakmát szerzett. Később a nyíregyházi Hajtómű- és Felvonógyárban sikerült elhelyezkednie. Miután családot alapított, nagy gondot fordított arra, hogy négy gyermeke tanuljon, szakmát és diplomát szerezzen. Felesége jelenleg a demecseri szövőgyár dolgozója.

Csaba 1990-ben újabb szakmát szerzett, jelenleg is fegyveres vagyonőrként dolgozik. Munkája mellett jelentős közéleti tevékenységet vállal és végez, 12 éve tagja a Pátrohai Községi Önkormányzatnak, és megválasztották a Pénzügyi Bizottság tagjának. Immár tíz éve végzi a Községi Sport Egyesület elnöki feladatait. Elkötelezett a cigány kisebbség sorsának alakulásáért, a településen a hátrányos helyzetben élő családok gyermekeinek évente élelmiszercsomagot, mikulási és karácsonyi ajándékot oszt szét a képviselő társaival közösen. Idén nyáron egy hetes kirándulást szerveznek a halmozottan hátrányos gyermekeknek. A Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Közgyűlésének megalakulásától kezdve tagja. A közgyűlés az Ügyrendi Bizottság elnökének választotta, és e kitüntetéssel ismerte el eddig végzett munkáját.