HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A cigányság helyzetének javításáért dolgoznak Kisvárdán és környékén

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kisvárda
2010 Január 05    Forrás: Palicz István-szon.hu


Ez a cikk archív

A Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat kisvárdai évzáró ünnepségén Lakatos István elnök és Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke nyújtott át a kitüntetéseket a napokban.


Hirdetmény

A Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat kisvárdai évzáró ünnepségén Lakatos István elnök és Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke nyújtott át a kitüntetéseket a napokban.

Lázár József 1957-ben született Túrricsén. A helyi általános iskola után Fehérgyarmatra vezetett az útja, ahol villanyszerelő szakmunkás képesítést szerzett. Később a felsőpakonyi borüzemhez került, ahol targoncásként dolgozott. Ezt követően Ócsára költözött, ahol megnősült és vállalkozásba kezdett. 1998-ban, felesége halála után a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Jánkmajtisra költözött, ahol megismerte 2000-ben Rostás Ibolyát vezette oltár elé.

József 2002 óta aktívan részt vesz a közéletben, tíz éve a helyi sport egyesület elnöke. Ekkor kapcsolódott be a cigány kisebbségi önkormányzatok munkájába, amikor is elnöknek választották. Ezt a feladatot azóta is folyamatosan ellátja, nagy tekintélynek örvend a községben és a 10-es választó kerületben is. A kistérség megalakulást követően a cigány kisebbségi társulás elnökévé választották. Bizalommal fordulnak hozzá, kisebbségi politikusként a megyei cigányság előre jutásáért és helyzetük javításáért dolgozik.

Kocserha Csaba 1963-ban látta meg a napvilágot Kisvárdán. Iskoláit Anarcson, majd a nyíregyházi 110-es szakmunkásképzőben végezte, ahol vas- és fémszerkezeti lakatos szakmát szerzett. Később a nyíregyházi Hajtómű- és Felvonógyárban sikerült elhelyezkednie. Miután családot alapított, nagy gondot fordított arra, hogy négy gyermeke tanuljon, szakmát és diplomát szerezzen. Felesége jelenleg a demecseri szövőgyár dolgozója.

Csaba 1990-ben újabb szakmát szerzett, jelenleg is fegyveres vagyonőrként dolgozik. Munkája mellett jelentős közéleti tevékenységet vállal és végez, 12 éve tagja a Pátrohai Községi Önkormányzatnak, és megválasztották a Pénzügyi Bizottság tagjának. Immár tíz éve végzi a Községi Sport Egyesület elnöki feladatait. Elkötelezett a cigány kisebbség sorsának alakulásáért, a településen a hátrányos helyzetben élő családok gyermekeinek évente élelmiszercsomagot, mikulási és karácsonyi ajándékot oszt szét a képviselő társaival közösen. Idén nyáron egy hetes kirándulást szerveznek a halmozottan hátrányos gyermekeknek. A Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Közgyűlésének megalakulásától kezdve tagja. A közgyűlés az Ügyrendi Bizottság elnökének választotta, és e kitüntetéssel ismerte el eddig végzett munkáját.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • dr. VASTAGH PÁL: Péli Tamás emléke

  • MOLNÁR ISTVÁN GÁBOR: Péli Tamásra emlékezem…

  • Sok százan emlékeztek a roma holokausztra a Nehru parton

  • Kövérnél panaszolták be Farkas Flóriánt

  • Méltó helyet keres a SzületésCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt