2024 April 18., Thursday/Andrea, Ilma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Önkormányzati bérlakásokba költözhetnek a gyulaji szegénytelep lakói
2010. 01. 02. 00:00

Az ingatlanok megvásárlásához és felújításához több mint 56 millió forintot nyert el az önkormányzat a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól.

Az ingatlanok megvásárlásához és felújításához több mint 56 millió forintot nyert el az önkormányzat a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól. A támogatás célja, hogy felszámolják a szegénytelepet. Az eredeti tervben öt család otthonának felújítása is szerepelt, de az érintettek végül nem egyeztek bele, mert a tulajdonjog átszállt volna az önkormányzatra.

A most vásárolt ingatlanok tulajdonosa is a gyulaji önkormányzat, mely bérlakásként bocsátja a családok rendelkezésére.

Mostani házaikat, melyek a polgármester elmondása szerint igen rossz állapotban vannak, lebontják majd.

Dobos Károlyné hozzátette, hogy a program kilenc hónapja alatt egy szociális munkást is foglalkoztatnak, aki segítséget nyújt a szegénytelepen élőknek.

Nyolc házat már megvett már az önkormányzat. Egy család számára nem találtak még megfelelő ingatlant. Ha ez is meglesz, a műszaki ellenőr felméri a felújítási igényeket. Amennyiben az összeg eléri az értékhatárt, közbeszerzési eljárás keretében választják ki a kivitelezőt. Ez akár két hónappal is meghosszabbíthatja az eljárást.

A polgármester beszámolt az MTI-nek arról, hogy a valamikor 3.200 lakosú, gazdag településen ma alig több mint ezer ember él. Hatvan százalékuk cigány származású. Több mint százan jogosultak rendelkezésre állási támogatásra.

Nem csak a lakhatási problémákat orvosolják, igyekeznek a foglalkoztatás terén is előbbre lépni, Ozorával közösen pályáznak a roma közmunkaprogramban húsz fő foglalkoztatására, és egy másik munkaügyi projektbe bekapcsolódva gyógynövénytermesztésbe fognak rövidesen - mondta el a polgármester.