HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"Múltunk közös lesz a jövőben is" díjátadó gála

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  FCÖ, Makai, kocsis, bencze, sánta
2009 December 21    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Egyedülálló elismerésként a Fővárosi Cigány Önkormányzat által alapított "Múltunk közös lesz a jövőben is " díjat kapott Dr. Kocsis István a BKV Zrt vezérigazgatója, Dr. Bencze József altábornagy az ORFK főkapitánya és Ifj. Sánta Ferenc hegedűművész. A díjat a magyarországi cigányság társadalmi integrációját kiemelkedően támogató, azt elősegítő szervezetek, cégek illetve magánszemélyek kapják. Az FCÖ által alapított díj kifejezi a társadalmi szolidaritás és összetartozás érzését, amely minden magyarországi polgártársunk boldogulását szolgálja, melyet ezentúl minden évben ünnepélyes keretek között kapják meg az arra méltó személyek.


Hirdetmény

A Szentendrén tartott ünnepélyes díjátadó gálán több százan vettek részt, köztük több prominens személyiség is. Ott volt Horváth Csaba fővárosi kormánybiztos, Kállai Katalin az Oktatási és Kulturális Minisztérium képviseletében, Szirmai István a Szociális és Munkaügyi Minisztériumból, kerületi CKÖ elnökök és képviselők és az FCÖ képviselőtestülete.

A vendégek szórakoztatásáról olyan neves előadók gondoskodtak, mint Molnár Ferenc Caramel az FCÖ jószolgálati nagykövete, Suki András a 100 tagú cigányzenekar egyik vezetőprímása és zenekara, valamint Lakatos György és együttese.

Makai István az FCÖ elnöke beszédében elmondta, hogy fontos lépésnek tartja, hogy felelős vezető beosztású emberek felvállalják a hátrányos helyzetű emberek problémáit, de még fontosabbnak tartja, hogy a szavakat valódi tettek is követik, valamint kiemelte, hogy a magyarság és a cigányság együttműködése nélkül a nemzeti egység megteremtése nem lehetséges.

Dr. Bencze József köszönő beszédében kiemelte, hogy az elmúlt év eseményeit figyelembe véve a cigány emberek és vezetők felelős magatartása nagyban segítette a rendőrség munkáját, hozzátette, reméli hogy ez az együttműködés a jövőben is fennmarad és még inkább megerősödik. A díjat különleges formában, saját verssel köszönte meg, a vers az összetartozás fontosságáról szólt.

Dr. Kocsis István bár személyesen nem tudta átvenni a díjat, telefonon köszönte meg az elismerést, amit januárban ünnepélyes keretek között vesz majd át.

Ifj. Sánta Ferenc köszönőjében a családi indíttatást és a cigány és magyar kultúra együttélését emelte ki.

Maga a díj egy aranygyűrű, melynek dísze a cigánykerék, amit névre szóló gravírozással kap a díjazott.

A díj mellé névre szóló gravírozással, és az FCÖ logójával ellátott üvegtáblát is kaptak az elismerésben részesülők.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!

  • Az FCÖ-ben újra nyert Csóka János PálCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt