2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

"Múltunk közös lesz a jövőben is" díjátadó gála
2009. 12. 21. 00:00

A Szentendrén tartott ünnepélyes díjátadó gálán több százan vettek részt, köztük több prominens személyiség is.

A Szentendrén tartott ünnepélyes díjátadó gálán több százan vettek részt, köztük több prominens személyiség is. Ott volt Horváth Csaba fővárosi kormánybiztos, Kállai Katalin az Oktatási és Kulturális Minisztérium képviseletében, Szirmai István a Szociális és Munkaügyi Minisztériumból, kerületi CKÖ elnökök és képviselők és az FCÖ képviselőtestülete.

A vendégek szórakoztatásáról olyan neves előadók gondoskodtak, mint Molnár Ferenc Caramel az FCÖ jószolgálati nagykövete, Suki András a 100 tagú cigányzenekar egyik vezetőprímása és zenekara, valamint Lakatos György és együttese.

Makai István az FCÖ elnöke beszédében elmondta, hogy fontos lépésnek tartja, hogy felelős vezető beosztású emberek felvállalják a hátrányos helyzetű emberek problémáit, de még fontosabbnak tartja, hogy a szavakat valódi tettek is követik, valamint kiemelte, hogy a magyarság és a cigányság együttműködése nélkül a nemzeti egység megteremtése nem lehetséges.

Dr. Bencze József köszönő beszédében kiemelte, hogy az elmúlt év eseményeit figyelembe véve a cigány emberek és vezetők felelős magatartása nagyban segítette a rendőrség munkáját, hozzátette, reméli hogy ez az együttműködés a jövőben is fennmarad és még inkább megerősödik. A díjat különleges formában, saját verssel köszönte meg, a vers az összetartozás fontosságáról szólt.

Dr. Kocsis István bár személyesen nem tudta átvenni a díjat, telefonon köszönte meg az elismerést, amit januárban ünnepélyes keretek között vesz majd át.

Ifj. Sánta Ferenc köszönőjében a családi indíttatást és a cigány és magyar kultúra együttélését emelte ki.

Maga a díj egy aranygyűrű, melynek dísze a cigánykerék, amit névre szóló gravírozással kap a díjazott.

A díj mellé névre szóló gravírozással, és az FCÖ logójával ellátott üvegtáblát is kaptak az elismerésben részesülők.