2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Reggel elítélték, este állami kitüntetést kapott a cigányvezető
2009. 12. 19. 00:00

A cigány önkormányzati képviselő a délelőttöt még a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon töltötte, ahol viszont pénzbüntetést kapott.

A cigány önkormányzati képviselő a délelőttöt még a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon töltötte, ahol viszont pénzbüntetést kapott: az elsőfokú ítélet szerint ő is egyike volt azoknak a cigányvezetőknek, akik a roma kárpótlás ügyében a jogosultak helyett írták alá az osztrák megbékélési alap formanyomtatványát.

A szervezet a szomszédos országba hurcolt emberek leszármazottainak folyósított egyszeri pénzjuttatást, és a bíróság szerint az 55 elítélt ezekkel a kárpótlási pénzekkel élt vissza.

- Én a cigányságért dolgoztam egész életemben. Ha ha kell, akár szabálytalanságot is elkövet az ember, - már nem bűncselekményt -, hanem szabálytalanságot, mert olyanok a dolgok, hogy muszáj valamit mondani - jelentette ki a kitüntetett Rostás László. Arra a kérdésre, hogy most is ez történt? - az első fokon elítélt cigány önkormányzati képviselő a hírTV riporterének úgy válaszolt: Hát... ööö, nekem nem, nem szabálytalanságot követtem, én akkor nem tudtam, hogy ez szabálytalan.