2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Felmentették a munkavégzés alól a romaveréssel gyanúsított hevesi rendőröket
2009. 12. 16. 00:00

Péntek éjszaka a rendőrökkel együtt szolgálatot teljesített két miskolci rendészeti szakközépiskolás is, esetükben jelzéssel éltek az intézmény vezetőjének.

A megvert roma férfi elmondása szerint öt rendőr támadott rá Hevesen. A megsérült férfi hétfőn hagyta el az egri Markhot Ferenc Kórházat, ahol megfigyelésen volt benn. Juhász István arról tájékoztatta az MTI-t, hogy belső vizsgálatot rendelt el a hevesi városi kapitányságon az ügy tisztázására. Két rendőrt az eljárás idejére felmentettek a munkavégzés alól.

Péntek éjszaka a rendőrökkel együtt szolgálatot teljesített két miskolci rendészeti szakközépiskolás is, esetükben jelzéssel éltek az intézmény vezetőjének. A sértett fiatalember által említett ötödik személyről nincs információ. A rendőrfőkapitány az eddigiekről kifejtette: a bírósági ítéletig a rendőrt is illesse meg ugyanúgy az ártatlanság vélelme, mint bármely más magyar állampolgárt, úgyhogy tiltakozik mindenféle prejudikálás ellen. A rendőrség megbízható, azon atrocitásokról pedig, amelyek állítólag Heves városban történtek, egyetlen feljelentés sem született, pedig a rasszista indíttatású ügyeket kiemelten kezelik. A vizsgálatot az Egri Nyomozó Főügyészség folytatja.