2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nyomoz az ügyészség a hevesi férfi támadói ügyében
2009. 12. 15. 00:00

A sértett elmondása szerint péntek éjjel édesapját látogatta meg és videózás közben egy liter bort fogyasztott. Azután hazafelé indult, amikor egy rendőrautó állt meg mellette.

A sajtótájékoztatón ifj. Bogdán János, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szóvivője kijelentette, hogy a szervezet minden tőle telhető segítséget megad a hevesi M. Andrásnak.

A sértett elmondása szerint péntek éjjel édesapját látogatta meg és videózás közben egy liter bort fogyasztott. Azután hazafelé indult, amikor egy rendőrautó állt meg mellette. A kiszálló személyek szidalmazták, rasszista kijelentéseket tettek, megütötték és pisztollyal homlokon lőtték, amitől eszméletét vesztette. Ezután egy tó partjára szállították, ahol az autóból kidobták és magára hagyták. Magához térve hazafelé indult, mintegy két kilométert tett meg vizes ruhában legközelebb lakó rokona házáig. Itt hívtak hozzá mentőt. Sérülései végül könnyűnek bizonyultak, de hétfőig megfigyelésre a kórházban tartották.

Magyar Elemér egri ügyvéd, kisebbségi jogvédő arról szólt, hogy ma Magyarországon a cigányoknak félniük kell, hiszen nem tudni, hogy az elmúlt időszak gyilkosságainak elkövetői közül mindenki rendőrkézen van-e? "A hatalom nem ad munkát és nem nyújt biztonságot sem" - fogalmazott, hozzátéve, hogy éppen a rendőrségtől kellene védelmet remélnie az állampolgárnak.

Berkes Elemér, az OCÖ Heves megyei képviselője ezután arról számolt be, hogy a hevesi romák rettegnek, elmondása szerint közterületen "a gyerekek már ki sem merik nyitni a szájukat, nehogy atrocitás érje őket egyes csoportok részéről". Végül reményét fejezte ki, hogy M. András ügyében kiderül majd az igazság.

Az MTI kérdésére M. András elmondta, hogy valószínűleg gázpisztoly okozta a homlokán az egyik sérülését, de, mivel nem ismeri ezeket az eszközöket, így ezt nem tudhatja pontosan. Az ügyben Magyar Elemér feljelentésére a nyomozó ügyészség folytat vizsgálatot.