HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nyomoz az ügyészség a hevesi férfi támadói ügyében

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  heves
2009 December 15    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Állítása szerint rendőrök verték meg azt a roma férfit, aki az ügyről hétfő délután tartott sajtótájékoztatót a hevesi megyeszékhelyen, miután elhagyta a helyi Markhot Ferenc Kórházat.


Hirdetmény

A sajtótájékoztatón ifj. Bogdán János, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szóvivője kijelentette, hogy a szervezet minden tőle telhető segítséget megad a hevesi M. Andrásnak.

A sértett elmondása szerint péntek éjjel édesapját látogatta meg és videózás közben egy liter bort fogyasztott. Azután hazafelé indult, amikor egy rendőrautó állt meg mellette. A kiszálló személyek szidalmazták, rasszista kijelentéseket tettek, megütötték és pisztollyal homlokon lőtték, amitől eszméletét vesztette. Ezután egy tó partjára szállították, ahol az autóból kidobták és magára hagyták. Magához térve hazafelé indult, mintegy két kilométert tett meg vizes ruhában legközelebb lakó rokona házáig. Itt hívtak hozzá mentőt. Sérülései végül könnyűnek bizonyultak, de hétfőig megfigyelésre a kórházban tartották.

Magyar Elemér egri ügyvéd, kisebbségi jogvédő arról szólt, hogy ma Magyarországon a cigányoknak félniük kell, hiszen nem tudni, hogy az elmúlt időszak gyilkosságainak elkövetői közül mindenki rendőrkézen van-e? "A hatalom nem ad munkát és nem nyújt biztonságot sem" - fogalmazott, hozzátéve, hogy éppen a rendőrségtől kellene védelmet remélnie az állampolgárnak.

Berkes Elemér, az OCÖ Heves megyei képviselője ezután arról számolt be, hogy a hevesi romák rettegnek, elmondása szerint közterületen "a gyerekek már ki sem merik nyitni a szájukat, nehogy atrocitás érje őket egyes csoportok részéről". Végül reményét fejezte ki, hogy M. András ügyében kiderül majd az igazság.

Az MTI kérdésére M. András elmondta, hogy valószínűleg gázpisztoly okozta a homlokán az egyik sérülését, de, mivel nem ismeri ezeket az eszközöket, így ezt nem tudhatja pontosan. Az ügyben Magyar Elemér feljelentésére a nyomozó ügyészség folytat vizsgálatot.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Felgyújtották a kárpátaljai romák imaházát és óvodáját is

  • 2-4 évet kaptak Olaszországban, akik felgyújtották cigányok táborát

  • Már nem igazgató a gyermekbántalmazással vádolt angyalföldi iskolavezető

  • Az ORÖ kiállását várja a rendőri intézkedés után meghalt férfi ügyében Setét Jenő

  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt