2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Megvertek és fejbelőttek egy romát a rendőrök Hevesben
2009. 12. 13. 00:00

A fiatalembert jelenleg az egri Markhot Ferenc kórházban ápolják, ügyében nyomozó ügyészek is vizsgálódnak.

Berkes Elemér, a megyei és az országos cigány önkormányzat képviselője, valamint Farkas Antal, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese a RomNetnek azt mondta: a fiatalember pénteken hazafelé tartott, amikor megállt mellette egy autó, amiből öt rendőr ugrott ki és azonnal ütni kezdték. A roma férfit az autó csomagtartójába tuszkolták, majd egy tópartra vitték, ahol tovább verték, majd fejen lőtték és belökték a tóba. A cigány férfi hajnalban tért magához, ugyanis a verés és a lövés hatására elvesztette az eszméletét. Ezt követően került kórházba.

Magyar Elemér ügyvéd, aki az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium jogvédő szolgálatának tagja, az MTI-nek szombat délután azt mondta: A fiatalembert jelenleg az egri Markhot Ferenc kórházban ápolják, ügyében nyomozó ügyészek is vizsgálódnak.

A jogvédőként is tevékenykedő ügyvéd hozzátette: tudomása szerint az esettel kapcsolatban romaszervezetek vasárnap sajtótájékoztatót tartanak. Kocsis Irén Mária alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az esetről annyit tud: a lábán és a fején könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel fekszik az egri kórházban egy fiatalember, aki rendőröknek egy nyomozó ügyész jelenlétében feljelentést tett arról, hogy őt rendőrök bántalmazták.

A rendőrtiszt hozzátette: miután rendőrök lehetnek érintettek az ügyben, azt az ügyészségi nyomozó hivatal vizsgálja, így a rendőrség már nem tud tájékoztatást adni a fejleményekről.