HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megvertek és fejbelőttek egy romát a rendőrök Hevesben

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  heves
2009 December 13    Forrás: RomNet,MTI


Ez a cikk archív

Egy roma fiatalembert öt rendőr bántalmazott péntek éjjel Hevesen, majd autójuk csomagtartójába tették és egy tópartra vitték, ahol megrugdosták és fejen lőtték egy Flóbert pisztollyal. A férfi a rendőri bántalmazás miatt ügyészségi feljelentést tett, kórházban ápolják.


Hirdetmény

Berkes Elemér, a megyei és az országos cigány önkormányzat képviselője, valamint Farkas Antal, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese a RomNetnek azt mondta: a fiatalember pénteken hazafelé tartott, amikor megállt mellette egy autó, amiből öt rendőr ugrott ki és azonnal ütni kezdték. A roma férfit az autó csomagtartójába tuszkolták, majd egy tópartra vitték, ahol tovább verték, majd fejen lőtték és belökték a tóba. A cigány férfi hajnalban tért magához, ugyanis a verés és a lövés hatására elvesztette az eszméletét. Ezt követően került kórházba.

Magyar Elemér ügyvéd, aki az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium jogvédő szolgálatának tagja, az MTI-nek szombat délután azt mondta: A fiatalembert jelenleg az egri Markhot Ferenc kórházban ápolják, ügyében nyomozó ügyészek is vizsgálódnak.

A jogvédőként is tevékenykedő ügyvéd hozzátette: tudomása szerint az esettel kapcsolatban romaszervezetek vasárnap sajtótájékoztatót tartanak. Kocsis Irén Mária alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az esetről annyit tud: a lábán és a fején könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel fekszik az egri kórházban egy fiatalember, aki rendőröknek egy nyomozó ügyész jelenlétében feljelentést tett arról, hogy őt rendőrök bántalmazták.

A rendőrtiszt hozzátette: miután rendőrök lehetnek érintettek az ügyben, azt az ügyészségi nyomozó hivatal vizsgálja, így a rendőrség már nem tud tájékoztatást adni a fejleményekről.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt