2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Év végéig lakást kellene vennie a tatárszentgyörgyi özvegynek
2009. 12. 11. 00:00

A pénz csak december végéig, s csak lakásvásárlásra használható fel, így sürget az idő, ám a vételből valószínűleg semmi sem lesz, mert a biztosító egyelőre nem fizet.

A férfit és 4 éves kisfiát február 23-ára virradó éjjel lőtték agyon, amikor égő házukból menekültek. A romák elleni, hat áldozatot követelő gyilkosságsorozat gyanúsítottjait azóta elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték.

Tatárszentgyörgy polgármestere a család jelenlegi helyzete kapcsán az MTI-nek elmondta: több ok miatt egyelőre szó sem lehet költözködésről. Az elkövetők, akik megölték az apát és fiát, Molotov-koktéllal felégették a család házát. A lakhatatlan épületbe nem tud és - a szörnyű emlékek miatt - nem is akar visszaköltözni az anya - tette hozzá Berente Imréné, akinek a segítségével pályázati forrásból egymillió forintot szereztek a család számára.

Közlése szerint ez a pénz csak december végéig, s csak lakásvásárlásra használható fel, így sürget az idő, ám a vételből valószínűleg semmi sem lesz, mert a biztosító egyelőre nem fizet. A kiégett ház értéke körül folyó vitából per lett, így az özvegynek nincs miből kiegészítenie az egymillió forintot - mondta a települési vezető.

Szólt arról is, hogy a faluban nagyjából megnyugodtak a kedélyek, a figyelem középpontjába a "szezonális falopások" kerültek. Csak akkor hördülnek fel az emberek, ha egy-egy új hír kel szárnyra az előzetesben lévő gyanúsítottakról - tette hozzá Berente Imréné, aki szerint az elhunytak családja még mindig nem hiszi, hogy az igazi tettesek kerültek rács mögé. Helyieket sejtenek a gyilkosság hátterében, s még mindig félnek.