2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Egyesülési joggal való visszaélés vétsége miatt is eljárást indítottak a rendőrök
2009. 11. 20. 00:00

A Borsod megyei Sajóbábonyban hétvégén történt események miatt több büntetőeljárás is indult, két embert őrizetbe vettek.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: tekintettel arra, hogy a beszerzett bizonyítékok alapján "személyek a bíróság által jogerősen feloszlatott társadalmi szervezet vezetésére irányuló magatartást tanúsítottak" indítottak eljárást.

A Borsod megyei Sajóbábonyban hétvégén történt események miatt több büntetőeljárás is indult, két embert őrizetbe vettek, háromnak pedig a Miskolci Városi Bíróság már elrendelte előzetes letartóztatását, további három ember pedig szabadlábon védekezhet.

Az őrizetbe vett két ember ellen "felfegyverkezve, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja" miatt indítottak eljárást. A miskolci városi bíróság által előzetes letartóztatásba helyezett három ember pedig megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy vasárnap megrongáltak egy járművet.

Szombaton lakossági fórumot tartott Sajóbábonyban a Jobbik, ezt követően vasárnap szabadultak el az indulatok a feloszlatott Magyar Gárda egyenruhájába öltözöttek és a roma lakosság között.

Az eddigi adatok szerint mintegy 40-50 helybéli vascsövekkel, fakarókkal és egyéb, sérülés okozására alkalmas eszközzel vonult a települést jelző táblához, miután megtudták, hogy a Jobbik tagjai a településre érkeznek. Egy roma nő megpofozott egy MSZP-s önkormányzati képviselőt, a helyi élelmiszerbolt vezetőjét, mert rajta kérte számon, mintha ő szervezte volna a Jobbik lakossági fórumát. Megrongáltak egy autót is.