2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Répás József: a többségi társadalom nem rasszista
2009. 11. 19. 00:00

Magyarországon van cigánybűnözés, de ez nem azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző - jelentette ki Répás József, Kiskunlacháza polgármestere.

Magyarországon intézményesült, hogy a többségi társadalmat semmibe veszik egyesek, ebben a kormány élen jár - jelentette ki Répás József, Kiskunlacháza polgármestere a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában.

Leszögezte: a közbiztonságot a rendőrségnek kell garantálnia. Nem ért egyet azzal, hogy félkatonai szervezetek alakuljanak, de a kormány a magyar gárdával szemben negatívan nyilatkozott, elítélte, míg az országban lévő roma önvédelmi szervezetekkel szemben ezt nem tette meg - mondta Répás.

Bajnai Gordon miniszterelnöknek írt levelében megfogalmazottakat, miszerint a magyar kormány élén egy magyarellenes ember áll, úgy értelmezte: ha megnézzük a kormány kommunikációját, itthon és külföldön azt hangoztatja, hogy Magyarországon rasszizmus és antiszemitizmus van. Pedig - véleménye szerint - a többségi társadalom nem antiszemita és nem rasszista, egyszerűen csak szeret békében élni az országában.

Hozzátette: Magyarországon van cigánybűnözés, de ez nem azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző.