HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Már három parlamenti párt csatlakozott a Lomnici-dokumentumhoz

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  lomnici
2009 November 19    Forrás: MTI,jogiforum.hu


Ez a cikk archív

A történelmi egyházak és a Fidesz, valamint az MSZP után szerdán a KDNP is csatlakozott a volt legfelsőbb bírósági elnök, Lomnici Zoltán az emberi méltóság védelme érdekében kezdeményezett felhívásához.


Hirdetmény

Lukács Tamás, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője azt közölte szerdán az, hogy pártja az alapítása óta eltelt több mint hat évtizedben mindig kiállt az emberi méltóság védelme érdekében. Politikusai keresztény, keresztyén elkötelezettségükből fakadóan, a diktatúrák általi meghurcoltatást is vállalva cselekedtek a sértő megnyilvánulások ellen - írta állásfoglalásában. Hozzátette: a kereszténydemokraták ma is elutasítanak minden, az egyenlő emberi méltóság elvét sértő megnyilatkozást, a KDNP ezért csatlakozik Lomnici Zoltán felhívásához.

Lomnici Zoltán kedden tette közzé azt a dokumentumot, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a társadalomban összefogásra van szükség a kirekesztő, az emberi méltóságot sértő szövegek megjelenésével szemben. Ide tartozik például minden rasszista kijelentés, amely sérti a zsidó, a roma emberek méltóságát, vagy a keresztények hitbeli meggyőződését - közölte.

A nyilatkozatban többek között az áll: "a felhíváshoz csatlakozó személyek az általuk képviselt szervezetek nevében is elkötelezik magukat az emberi jogok, az egyenlő méltóság védelme mellett, és visszautasítanak minden olyan sértő megnyilvánulást, mely más személyek vagy csoportok ellen irányul, azok vallási vagy nemzeti és etnikai hovatartozása miatt".

Az állásfoglalást kedden aláírta a négy történelmi egyház képviselője, és még aznap Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnöke közölte: a Fidesz elnöksége felhatalmazta őt a nyilatkozat aláírására.

Lendvai Ildikó szocialista pártelnök kedden azt közölte, hogy az MSZP magára nézve kötelezőnek tekinti az emberi méltóság tiszteletét, elítéli bármely társadalmi csoport megbélyegzését és kirekesztését, a velük szembeni gyűlöletkeltést, és ezt elvárja másoktól is. A párt "örömmel veszi, hogy ezt a szellemet a történelmi egyházak is egybehangzóan magukénak vallják".
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”

  • Átadták az idei Nemzetiségekért díjat

  • Államfői díszebéden volt Farkas Félix szószóló és Balogh János ORÖ-elnök

  • Cigányellenes a miskolci önkormányzat - első fokon nyert a TASZ

  • Caramel elmesélte, milyenek voltak a karácsonyok gyermekkorában, a cigánytelepenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt