2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

RTL Klub: kitiltja a romákat benzinkútjáról egy férfi
2009. 11. 15. 00:00

Szabó László, a töltőállomás tulajdonosa szerint évente 750 ezer forint kár éri azért, mert többen nem fizetnek a tankolás után, s állítása szerint romák lopnak tőle.

Szabó László, a töltőállomás tulajdonosa szerint évente 750 ezer forint kár éri azért, mert többen nem fizetnek a tankolás után, s állítása szerint romák lopnak tőle. Közlése szerint a kamerák visszanézése után derült ki, hogy romákról van szó.

Arra a kérdésre, hogyan tudta ezt megállapítani, a tulajdonos azt mondta: a kutasok látták és a kamerák felvételén fel lehet ismerni. Egy másik kérdésre, szerinte ki cigány ma Magyarországon, Szabó László közölte: aki úgy viselkedik, nem tartja be a törvényeket, lop.

Az RTL Klub megmutatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei benzinkúton kitett feliratot, amelyen egyebek mellett az olvasható: "Az elmúlt időszakban bekövetkezett események késztetnek arra, hogy a tulajdonomat képező és általam üzemeltetett benzinkutat bezárom a roma, cigány kisebbség előtt."

Demeter Judit, az Egyenlő Bánásmód Hatóság igazgatója szerint a benzinkút tulajdonosának ez a magatartása sérti az emberi méltóságot. Sérti az egyenlő méltóságú személyként kezelés elvét, és hátrányos megkülönböztetést jelent a romák számára másokhoz képest, amikor megtagadnak tőlük egy szolgáltatást - mondta az igazgató.

A jászalsószentgyörgyi benzinkút egy nemzetközi hálózathoz tartozik, amely azt közölte az RTL Klubbal közleményben: elhatárolódnak a töltőállomás tulajdonosától és megteszik a szükséges jogi intézkedéseket.