2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ezer romával néz farkasszemet az Új Magyar Gárda?
2009. 11. 15. 00:00

A helyszínen csoportosan jelentek meg a helyi cigányság képviselői, akik aztán - a környező településekről odaérkező társaikkal együtt - már legalább százfős csoportot alkottak a fórum végére.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szombaton tartott lakossági fórumot a borsodi kisváros általános iskolájában, a feloszlatása után újjászervezett Új Magyar Gárda mozgalom biztosítása mellett.

A helyszínen csoportosan jelentek meg a helyi cigányság képviselői, akik aztán - a környező településekről odaérkező társaikkal együtt - már legalább százfős csoportot alkottak a fórum végére. Az egyre fenyegetőbben fellépő tömegben feltűntek ásók és kapák, de szamurájkardok is, fizikai atrocitás azonban nem történt - köszönhetően a gyorsan odavezényelt miskolci rohamrendőröknek.

Vasárnap reggel azonban megverték a fórumon résztvevő egyik asszonyt, egy helyi boltost, s nyilvánosan és halálosan megfenyegettek a helyi cigányság képviselői mindenkit, aki a rendezvényen jelen volt. A megvert nő, valamint a Jobbik halálosan megfenyegetett helyi vezetője a rendőrséghez fordult védelemért, ám elutasították őket.

Az Új Magyar Gárda tagjai azt követően jelentek meg újra a településen, hogy kiderült, a rendőrség nem biztosít személyi védelmet sem a megvert nőnek, sem a megfenyegetett embereknek, így a védelmet majd ők biztosítják. A kisvárosba bevonuló gárdistákat feldühödött cigányok fogadták: a gárdisták két autójának baltákkal és fejszékkel estek neki, nem kímélve a bent ülőket sem.

A környező településekről folyamatosan érkeztek a cigány emberek a városba, ahol a késő délutáni órákra már több százra, egyes becslések szerint legalább ezer főre tehető a számuk. Az ásókkal, kapákkal felfegyverkezett tömeget a folyamatosan odavezényelt rendőri erők tartják kordában. A rohamrendőrök megpróbálják elkülöníteni a két csoportot, de az indulatok pattanásig feszültek. A legfrissebb információk szerint a kisvárosban statárium közeli állapot van: az oda vezető utakat a rendőrség lezárta.

A helyszínen van Vereckei Csaba ezredes, Borsod-Abaúj-Zemplén megye helyettes rendőrfőkapitánya, aki későbbre ígért tájékoztatást a történtekről.

A rendőrségi szóvivő sérültekről nem számolt be az MTI-nek, annyit elmondott, hogy a településre nem engednek be senkit, az oda vezető utat lezárták.