HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ezer romával néz farkasszemet az Új Magyar Gárda?

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Gárda, sajóbábony
2009 November 15    Forrás: MTI, HavariaPress


Ez a cikk archív

Több száz, egyes becslések szerint legalább ezer cigány ember és az Új Magyar Gárda mozgalom több száz tagja néz farkasszemet Sajóbábonyban, ahol egy szombaton tartott lakossági fórum után szabadultak el az indulatok. A pattanásig feszült helyzetet a kisvárosba folyamatosan érkező rendőri erők próbálják kordában tartani.


Hirdetmény

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szombaton tartott lakossági fórumot a borsodi kisváros általános iskolájában, a feloszlatása után újjászervezett Új Magyar Gárda mozgalom biztosítása mellett.

A helyszínen csoportosan jelentek meg a helyi cigányság képviselői, akik aztán - a környező településekről odaérkező társaikkal együtt - már legalább százfős csoportot alkottak a fórum végére. Az egyre fenyegetőbben fellépő tömegben feltűntek ásók és kapák, de szamurájkardok is, fizikai atrocitás azonban nem történt - köszönhetően a gyorsan odavezényelt miskolci rohamrendőröknek.

Vasárnap reggel azonban megverték a fórumon résztvevő egyik asszonyt, egy helyi boltost, s nyilvánosan és halálosan megfenyegettek a helyi cigányság képviselői mindenkit, aki a rendezvényen jelen volt. A megvert nő, valamint a Jobbik halálosan megfenyegetett helyi vezetője a rendőrséghez fordult védelemért, ám elutasították őket.

Az Új Magyar Gárda tagjai azt követően jelentek meg újra a településen, hogy kiderült, a rendőrség nem biztosít személyi védelmet sem a megvert nőnek, sem a megfenyegetett embereknek, így a védelmet majd ők biztosítják. A kisvárosba bevonuló gárdistákat feldühödött cigányok fogadták: a gárdisták két autójának baltákkal és fejszékkel estek neki, nem kímélve a bent ülőket sem.

A környező településekről folyamatosan érkeztek a cigány emberek a városba, ahol a késő délutáni órákra már több százra, egyes becslések szerint legalább ezer főre tehető a számuk. Az ásókkal, kapákkal felfegyverkezett tömeget a folyamatosan odavezényelt rendőri erők tartják kordában. A rohamrendőrök megpróbálják elkülöníteni a két csoportot, de az indulatok pattanásig feszültek. A legfrissebb információk szerint a kisvárosban statárium közeli állapot van: az oda vezető utakat a rendőrség lezárta.

A helyszínen van Vereckei Csaba ezredes, Borsod-Abaúj-Zemplén megye helyettes rendőrfőkapitánya, aki későbbre ígért tájékoztatást a történtekről.

A rendőrségi szóvivő sérültekről nem számolt be az MTI-nek, annyit elmondott, hogy a településre nem engednek be senkit, az oda vezető utat lezárták.
Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 2 hozzászólás érkezett.

#2   bojgo10  | 2010 November 14 21:26:12 like(0) dislike(0)

Ez már kellet és igy is kéne hogy legyen mindig is össze kéne tartani a romáknak. tudják meg a magyarok hogy mi nem hagyuk egymást és nem félünk.

#1   bojgo10  | 2010 November 14 21:17:10 like(0) dislike(0)

Ez már kellet és igy is kéne hogy legyen mindig is össze kéne tartani a romáknak. tudják meg a magyarok hogy mi nem hagyuk egymást és nem félünk.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestertCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt