HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Novemberben tárgyal az OCÖ közgyűlése az önfeloszlatásról

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ
2009 Október 12    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

November 10-én rendkívüli ülésen tárgyal az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) közgyűlése az ellenzéki frakció által kezdeményezett önfeloszlatásról - mondta a szervezet szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.


Hirdetmény

Ifj. Bogdán János közölte: a Lungo Drom-frakció múlt pénteki indítványának megfelelően Kolompár Orbán elnök összehívja az 53 tagú testületet. A november 10-ei ülés két napirendi pontja a szervezet ügyvezető testületének megválasztása és az önfeloszlatás lesz.

A roma érdekképviseleti szervezet pénteken rendkívüli közgyűlést tartott, de a képviselők nem fogadták el a napirendet sem, ezért az elnök elnapolta az ülést. Az ellenzéki frakciót vezető Farkas Flórián ezt akkor úgy értékelte, Kolompár Orbán megbukott, már nincs többsége az OCÖ közgyűlésében, ezért kezdeményezik a testület feloszlatását. Szombaton Laktitelken tanácskozott a 29 tagú ellenzéki, Lungo Drom-frakció, és - arra hivatkozva, hogy a választások közeledtével a cigányság nem maradhat képviselet nélkül - úgy határozott, nem kezdeményezi a feloszlatást, hanem bírósági úton igyekszik eltávolítani Kolompár Orbánt az elnöki székből.

Az OCÖ szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette: Kolompár Orbán elnök ellen három büntetőügyben folyik eljárás, de jogerős elmarasztaló bírósági ítéletig nem mond le elnöki megbízatásáról. Hozzáfűzte: Kolompár Orbán - nem úgy, mint Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, a Lungo Drom elnöke a választások közeledtével nem kér eljárási kegyelmet a köztársasági elnöktől, nem akarja elhagyni az országot, és nem tart attól, hogy a bírósági tárgyalásig előzetes letartóztatásba helyezik, bár elképzelhetőnek tartják, hogy perálhatnak ezzel a lehetőséggel is a politikai szereplők. (A szóvivő arra utalt, hogy 1998 elején Göncz Árpád államfő kegyelemből megszüntette a Farkas Flórián akkori OCÖ-elnök ellen sikkasztás és más bűncselekmények miatt indított büntetőeljárást.)

Ifj. Bogdán János azt mondta, Kolompár Orbán maga kérte, hogy a bíróság sürgősséggel tárgyalja ügyeit, mert becsületbeli ügynek tekinti ártatlanságának tisztázását. Kérdésre válaszolva kijelentette: az elsőfokú bírósági döntés után, ha elmarasztaló határozat születik, bizalmi szavazást fog kérni maga ellen az OCÖ elnöke.

Az OCÖ szóvivője a sajtótájékoztatón azt mondta: Kolompár Orbánnal szemben "vagyonosodási vizsgálatot" indított az APEH, és e szerint 2003 és 2007 között "20 millió forint adót fizetett be". Az újságíróknak kiosztott dokumentum szerint viszont személyi jövedelemadó-bevallását vizsgálták utólagosan, és az idén szeptember 14-én kelt határozat szerint hiányosságokat nem tapasztaltak, adókülönbözet nem tártak fel.

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke az MTI-nek azt mondta, a szóvivő félreértelmezte szavait, ugyanis hozzávetőleg 20 milliót kereshetett abban az öt évben, és ezután 8-10 millió forint adót fizethetett be. Megemlítette, hogy van családi vállalkozása, amely vendéglátással és kereskedelemmel foglalkozik, az építőiparban érdekelt korábbi cége viszont már nem működik.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt