2024 April 17., Wednesday/Rudolf napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az MCF Teleki Lászlót okolja az OCÖ közgyűlésének káoszáért
2009. 10. 09. 00:00

Teleki László egyébként nem vett részt a közgyűlésen, az EURIFE képviselői pedig tartózkodtak a szavazásnál

Bár a Kolompér Orbán vezette frakciószövetségből korábban hét képviselő is kilépett, a függetlenné vált tagok a közgyűlésen a Lungo Dromot támogatták szavazataikkal.

Azt, hogy a képviselők nem szavazták meg a napirendi pontokat, és nem lehetett az ülést levezetni, Kolompár Orbán úgy értékelte: Farkas Flórián és frakciója - Teleki László embereinek támogatásával - nem kívánnak részt venni az OCÖ munkájában, a káoszkeltés a céljuk".

Teleki László, szocialista parlamenti képviselő, a kormány cigányügyi megbízottja, aki tagja az OCÖ-nek is az EURIFE, az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület színeiben. A szervezet az MCF-el kötött választási szövetséget, és eddig nem jelezte egy képviselője sem, hogy függetlenként, vagy dolgoznának tovább ők is, vagy esetleg a Lungo Dromot támogatnák.

Teleki László egyébként nem vett részt a közgyűlésen, az EURIFE képviselői pedig tartózkodtak a szavazásnál.

Seres Géza, az MCF Borsod megyei elnöke, OCÖ-s elnökhelyettes RomNetnek küldött közleményében úgy fogalmazott: Teleki László baloldali politikusként összefogott a parlament jobb oldalán ülő Farkas Flóriánnal, a Lungo Drom elnökével, és az OCÖ ellehetetlenítésén dolgoznak.

Teleki László a RomNet megkeresésére sem Kolompár Orbán, sem Seres Géza kijelentéseire nem kívánt reagálni.



Seres Géza közleménye:

Tiltakozom Teleki László volt romaügyi államtitkár, jelenlegi romaügyi kormánymegbízott azon magatartása ellen, amit az OCÖ ellen tanúsít. Teleki László összefogva a parlament jobb oldalán ülő Farkas Flóriánnal, az OCÖ ellehetetlenítésén, bojkottálásán már nyiltan közösen munkálkodik.

Baloldali politikusként arra kérem Teleki Lászlót, hogy a baloldali értékeket romboló, felelőtlen magatartását fejezze be!

Felszólítom, hogy a 200 ezer fős rasszista MSZP-s szavazatok után indokolja meg a szociáldemokrata és saját pártja, valamint az OCÖ elleni viselkedését, magatartását.

Seres Géza, az OCÖ Borsod megyei képviselője, a megyei MCF elnöke, baloldali roma politikus.

Ózd, 2009. október 09., péntek