2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

"Ezzel vágom le a fejedet, ha el mered mondani, mi történt"
2009. 10. 08. 00:00

Mindezt azért, mert a szülők állítása szerint "vissza mertek szájalni", gyerekeiknek, akik "büdös cigányozták" az őket az iskolában.

Mindezt azért, mert a szülők állítása szerint "vissza mertek szájalni", gyerekeiknek, akik "büdös cigányozták" az őket az iskolában. Mindez Nagymaros főterén történt sokak szeme láttára, de egy felnőtt sem védte meg a kislányokat, csak pár nagyobb gyerek próbálta csitítani a dühöngő szülőket. A rendőrség nyomozást indított - írja a Roma Sajtóközpont.

Egy nagymarosi roma asszony szerint a támadás szeptember közepén történt, amikor harmadikos gyerekének egyik osztálytársának édesapja a város főutcáján fenyegette meg a kislányt és annak unokahúgát.

Lakatosné a Roma Sajtóközpontnak (RSK) azt mesélte: délután az osztályfőnök a Művelődési Házba kísérte a diákokat táncórára, amely után a város főutcáján három szülő esett neki a két roma kislánynak. A két anyuka és egy apuka feldühödve a karjuknál fogva rángatták a két nyolc éves roma kislányt.

A rémült kislányok elmondásuk szerint: kiszabadítva magukat a dühös szülők szorításából, szaladni kezdtek hazafelé, ám az apuka egy dzsippel üldözőbe vette őket. A gyerekek azt mesélték: egyikük menekülés közben elesett, és egy virágágyásba zuhant, másikuk pedig megállt, majd befogva a szemét sikítozott, mert azt hitte, hogy elgázolja az autó. A kislányok elmondása szerint erre a férfi egy karddal a kezében, kiszállt az autóból és azzal fenyegette meg a sikítozó gyereket: "ezzel vágom le a fejedet, ha el mered mondani, mi történt" - tájékoztatott a Roma Sajtóközpont.

Az egyik kislány horzsolásos sérüléseket szenvedett és depresszióval kevert pánikzavart is diagnosztizáltak nála a váci kórházban. A megtámadott kislányok anyukái: emberölési kísérlet, kiskorú veszélyeztetése és testi sértés miatt feljelentették a támadókat a rendőrségen, valamint az osztályfőnököt is, amiért nem védte meg a gyerekeket.