HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

145 millió jogtalan megszerzésével vádolják Kolompárékat

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kolmpár
2009 Október 08    Forrás: Origo,MTI


Ez a cikk archív

Jogosulatlanul vett fel több mint 145 millió forintot Kolompár Orbán és öt társa olyan foglalkoztatási pályázatokon, amelyeknek a célja eredetileg a hátrányos helyzetűek munkához juttatása lett volna - ez áll a csütörtökön benyújtott vádiratban. A cigány önkormányzat elnöke ellen már egy másik ügyben is vádat emeltek.


Hirdetmény

A Kecskeméti Városi Ügyészség vádat emelt Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke és öt társa ellen, akiket jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, valamint az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével gyanúsítanak - közölte csütörtökön Szabó Ferenc megyei főügyészhelyettes. Kolompár és társai egy uniós foglalkoztatási pályázat révén a közösségi költségvetésből 109,1 millió forintot, a hazai költségvetésből 36,4 millió forintot, összesen 145,5 millió forintot szereztek meg jogosulatlanul, és további 76,5 millió forintot próbáltak megszerezni.

Az Európai Bizottság és a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium illetékes hatósága azért írt ki pályázatot, hogy segítse a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévő emberek elhelyezkedését. A kiírásra a Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet - ennek elnöke Kolompár Orbán -, és még két szervezet, valamint a Kolompár Orbán által képviselt Cigányság Foglalkoztatásáért Kht. nyújtott be pályázatot.

A támogatási szerződést 2006. február 14-én aláírták, ezzel egy időben át is utalták a pénz egy részét. A vádirat szerint a szervezetek úgynevezett előrehaladási jelentéssel vettek fel további 81,75 millió forintot. Még 76,5 millió forint támogatási összeg kiutalását kérték ezt követően, ezt már azonban nem teljesítette az ellenőrző szervezet, és vizsgálatot indítottak.

A felvett összegek elszámolásához olyan gazdasági eseményekről nyújtottak be bizonylatokat, amelyek nem is történtek meg.

Egy másik ügyben a Kecskeméti Városi Ügyészség 2008 decemberében már vádat emelt Kolompár Orbán és társai ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt. A vád szerint a Kiskunmajsai Roma Érdekképviseleti Szervezet valótlan számlákkal igazolt - egy pályázaton elnyert támogatásból 7,2 millió forintot.

Ebben az ügyben a tárgyalás is kitűzték már, de az európai parlamenti választás miatt elhalasztotta a bíróság a pert, mert Kolompár és egy másik gyanúsított indult a választáson, így mentelmi joguk volt. Ez a per várhatóan októberben megkezdődik.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt