HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Bajnai: a romák gyilkosai az ország első számú közellenségei

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  najnai, bajnai
2009 Október 02    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A romák gyilkosai Magyarország első számú közellenségei - jelentette ki Bajnai Gordon miniszterelnök, aki a romák elleni támadások felderítésében közreműködő rendőröknek adott át jutalmat pénteken Budapesten.

Hirdetmény

A kormányfő köszöntő beszédében azt mondta, kettős érzéssel jött az ünnepi állománygyűlésre, egyrészt köszönetet akar mondani a rendőröknek kitartó, kemény, állhatatos munkájukért, amivel kézre kerítették a romagyilkosságok elkövetőit, és amivel javult az ország biztonsága. De jelen van benne a mérhetetlen szomorúság is az érthetetlen, értelmetlen halálesetek, a rasszista indítékú sorozatgyilkosság, az embertelen vérontás miatt - fogalmazott.

A romák gyilkosai Magyarország első számú közellenségei. A tettesek romákat gyilkoltak, de mindannyiunkat, az egész köztársaság békéjét veszélyeztették - jelentette ki a kormányfő. Szavai szerint a felderítésben dolgozók profizmusból, kitartásból és hivatástudatból kitűnőre vizsgáztak, és kicsit biztonságosabb lett az élet Magyarországon a rendőröknek köszönhetően.

Mint mondta, a kormány minden lehetséges anyagi, erkölcsi és jogi támogatást megad a rendőrségnek, hogy sikerrel végezhesse munkáját. Sem anyagi, sem szervezeti, sem jogszabályi akadálya nem lehet ennek a válság ellenére sem, ezért a költségvetési szigor közepette jövőre több pénz jut a rendőrség munkájára, mint amennyi idén jutott - mondta.

Hangsúlyozta: bűn nem maradhat büntetlenül, ezt erősítette a bűncselekmény-sorozat sikeres nyomozása, vagyis, hogy Magyarországon lehet bízni a rendőrségben, a jogállamban és nem érdemes bűncselekményeket elkövetni.

A kormányfő szerint mindannyian olyan országot akarunk, amelyben biztonságban élhet minden polgár, ahol nem kell senkinek félnie származása miatt, és "a rendőrök lelkiismeretes munkájukkal ebben az irányba mozdították el az országot". A sikerét jár az elismerés és azért a mindennapi munkáért is, amelyet a kevésbé látványos ügyek kapcsán sokszor nem is érzékelünk - mondta.

Pénteken csaknem 150 rendőr kapott dicséretet és jutalmat a bűncselekmény-sorozat felderítésben végzett munkája elismeréseként. Szent György érdemjelet kapott Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója.

Az ünnepségen részt vett Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter is, aki a szintén jutalmazott Jenei Áron századosról azt mondta: az ő "éles szeme és tehetsége" döntő szerepet játszott abban, hogy felderítették a bűncselekmény-sorozatot. A százados ezért speciális ajándékot is kapott, egy olyan fegyvert, amilyenre már régen vágyott - árulta el a miniszter.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt