2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az ügyészségről a bíróságra tették át az edelényi polgármester elleni feljelentést
2009. 09. 22. 00:00

A beadványban foglaltak nem utalnak közvádas cselekményre.

A beadványban foglaltak nem utalnak közvádas cselekményre, ezért küldték meg az anyagot a magánvádas ügyekben hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróságnak - áll a közleményben.

A főügyész felidézte: nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke és 360 társa tett feljelentést Edelény polgármestere ellen.

A feljelentés lényege, hogy Molnár Oszkár polgármester - a Fidesz országgyűlési képviselője - egy júniusi önkormányzati képviselő-testületi ülésen kijelentette, hogy tudomása van arról: szendrőládi és laki roma asszonyok szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak. Ezért gyógyszert szednek be és gumikalapáccsal ütik a hasukat.

A feljelentők szerint a polgármester a sérelmükre rágalmazást és becsületsértést követett el, ugyanis kijelentését nem támasztotta alá, általánosításával megrágalmazta a Magyarországon élő összes roma asszonyt azzal, hogy szándékosan ártani akarnának gyermekeiknek. Ezen kijelentésével a polgármester - a feljelentők állítása szerint - előítéleteket gerjesztett a szendrőládi és laki nőkkel szemben - áll a közleményben.