2024 April 18., Thursday/Andrea, Ilma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Molnár Oszkár: ártanak maguknak a terhes roma nők a magasabb családi pótlékért
2009. 09. 04. 00:00

A polgármester az RTL Híradónak azt mondta, minden szavát vállalja.

A cigányok által többségében lakott településeken, például Lakon, például Szendrőládon, a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni" - mondta az edelényi önkormányzat testületi ülésén a polgármester.

Az RTL Klub által nyilvánosságra hozott felvételen a polgármester hozzátette: utánajártam, és igaz, gumikalapáccsal veri a terhes nő a hasát, azért, hogy nyomorék gyereket szüljön." A testületi ülésen elmondta azt is, hogy kész ebben a témában rendkívüli testületi ülést összehívni.

A polgármester az RTL Híradónak azt mondta, minden szavát vállalja. Szólt arról is, hogy nem tudja ki tehette fel az internetre a testületi ülésnek ezt a részét.

Ezek tények, amikről én beszélek, és azért, mert én ezt nyilvánosan el merem mondani, azt gondolom, minden politikusnak őszintén és nyilvánosan el kellene mondani adott témáról a véleményét, nem pedig a szőnyeg alá söpörni a különböző problémákat, akkor nem tartana ma itt Magyarország" - mondta Molnár Oszkár.

A híradó közlése szerint a polgármester bizonyítékkal nem szolgált, információit állítása szerint egy környékbeli orvostól és védőnőktől szerezte be.

Joó Istvánné, Szendrőlád polgármestere a híradónak megalapozatlannak nevezte a polgármester által elmondottakat.

Helyi roma kisebbségi vezetők feljelentést tesznek az edelényi polgármester ellen, akinek kijelentése miatt tiltakozik a Borsod Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat is.

Molnár Oszkár újságírói kérdésre, miszerint a kijelentését követően felszólíthatják őt arra, hogy mondjon le tisztségeiről, azt mondta: nem mond le.