HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Bolond cigánygyerekek: A Fidesz nem határolódik el, a Lungo Drom elnöke nem tud nyilatkozni

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Farkas, molnár, oszkár, edelény
2009 Szeptember 04    Forrás: ATV,RomNet


Ez a cikk archív

Mint arról az romnet.hu is beszámolt, Edelény polgármestere szerint gyógyszerekkel ártanak születendő gyereküknek a roma nők azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak - adta hírül az RTL Klub híradója csütörtökön. A hírműsorban Molnár Oszkár polgármester, a Fidesz országgyűlési képviselője is megerősítette a városi testületi ülésen júniusban elhangzottakat.

Hirdetmény

Az ATV megkeresésérre Farkas Flórián fideszes képviselő, a Lungo Drom cigányszervezet elnöke meglepő választ adott: azt mondta, reggel ugyan értesült az ügyről Farkas Félix megyei elnöktők, de részleteket nem tud a tegnap este óta országosan ismertté vált, roma embereket mélyen megalázó, egyébként frakciótársához kapcsolódó eseményről. Farkas ezért azt tanácsolta, keressük Farkas Félixet.

Így is tettünk. Felkerestük Farkas Félixet, a Lungo Drom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnökét, aki azt mondta, rendkívül szerencsétlennek tartja a polgármester kijelentését. "Ez egy szakmai kérdés, ennek valódiságát nem a polgármesternek kell bizonyítani, hanem az orvosoknak. Ha az orvosok ezt nem támasztják alá, akkor egy polgármester se tegye meg ezt" - mondta Farkas Félix. "Kijelentésével - amit mint Edelény polgármestere tett meg - nem értünk egyet" - mondta a Lungo Drom megyei elnöke.

Az ATV Híradó tudósítója korábban megkereste Lakon az orvost és polgármestert, de egyiküket sem sikerült elérni. A védőnő nem nyilatkozott, telefonon tudtunk vele beszélni, azt mondta, még ha lenne is ilyen tapasztalata, nem adhatna információt, mert titoktartási kötelezettsége van.

Szendrőládon a polgármester több kisebbségi képviselőt fogadott hivatalában. Ott visszautasították az edelényi polgármester feltételezését. A helyi háziorvos cáfolta, hogy a rendelőjéből került volna ki az információ. A szendrőládi háziorvos szerint valóban több a beteg gyerek a körzetében, de ennek oka a rossz életszínvonal.

A kijelentés miatt a szendrőládi kisebbségi képviselők feljelentést tesznek az edelényi polgármester ellen. Tiltakozik a borsod megyei cigány kisebbségi önkormányzat is, Molnár Oszkár azonban azt mondta: nem mond le tisztségeiről és vállalja nyilatkozatát.

"Egy helyi polgármester beszélt egy helyi ügyről" - ennyivel kommentálta az eseményeket kérésünkre Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke. Ha kínos - nem a párt ügye

A Fidesz hasonló kommunikációs technikával nyilatkozott pár napja egy másik képviselője, Ékes Ilona sajtótájékoztatójával kapcsolatban is: Ékes azt mondta, hogy a homoszexuális felvonulás megtartása idén is a közrend, a közbiztonság és az ifjúság egészséges fejlődésének sérelméhez vezetne, ezért kéri a szeptember 5-ére tervezett rendezvény betiltását a budapesti rendőrfőkapitánytól.

Havasi Bertalan erre úgy reagált, Ékes Ilona magánemberként tartott egy saját maga által szervezett sajtótájékoztatót a melegfelvonulásról, amelyen a magánvéleményét mondta el, ezért a Fidesz ehhez semmit nem kíván hozzáfűzni.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt