HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Perben áll a biztosítóval a Tatárszentgyörgyön meglőtt férfi özvegye

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2009 Augusztus 26    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Perben áll a biztosítóval az a tatárszentgyörgyi roma asszony, aki férjét és kisfiát veszítette el az otthonukat ért támadás során - közölte az MTI-vel szerdán a település polgármestere.

Hirdetmény

A gyászoló asszony a Molotov-koktéltól kiégett házba nem akar visszaköltözni, ám másik ingatlan vásárlására egyelőre esélye sincs.

Berente Imréné szerint az anyát és a támadást túlélő gyermekeit ugyanúgy magára hagyták, mint a falut.

Bár a sorozatgyilkosok szörnyű tette után a csonkán maradt család egy antirasszista alapítványtól kétmillió forintot kapott, amit az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és a tatárszentgyörgyi önkormányzat is kiegészített. A biztosítóval jó ideje tartó huzavona miatt még mindig a szülőknél lakik az anya és két gyermeke. A polgármester tájékoztatása szerint noha a házat 10 millió forintra biztosították, a biztosító olyan keveset akar fizetni, hogy a hiteltartozás levonása után a családnak egymillió forintja maradna csupán. Ez az adományokat hozzátéve sem elég egy másik otthon megvásárlására, noha Tatárszentgyörgyön bőven akad eladó ház - fűzte hozzá Berente Imréné.

Szerinte félő, hogy a biztosítóval folytatott pereskedés elhúzódása esetén elvész az önkormányzat által pályázaton szerzett, a roma asszonynak szánt egymillió forint is, hiszen az összeg elköltése határidőhöz kötött.

Idén február 22-én éjjel a Pest megyei Tatárszentgyörgyön - valószínűleg az augusztus 21-én hajnalban elfogott, roma-támadássorozattal, illetve több gyilkossággal gyanúsított "négyek" Molotov-koktélt dobtak a település cigánysorának szélén álló házra, majd lelőtték a lángokból menekülő apát és ötéves kisfiát, kislányát pedig súlyosan megsebesítették.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt