HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Magaviselethez kötik a segélyezést

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kétegyháza
2009 Augusztus 18    Forrás: Index


Ez a cikk archív

Kétegyházán bizottsági döntésen múlik, ki működik együtt a közösséggel, és ki nem, ez alapján lehet hozzájutni az átmeneti segélyekhez. 20 embertől vontak már meg pénzt. Gyulán még csak javaslat, hogy nem kaphatna lakásfenntartási támogatást, átmeneti segélyt és rendszeres szociális segélyt az, aki lop.

Hirdetmény

A "közösséggel együttműködni nem tudó emberektől" vonnak meg a segélyt Kétegyházán, fogalmazták meg a helyiek a májusban elfogadott, öt pontból álló rendelkezéscsomag tartalmát. A képviselő-testület célja az volt, hogy rendezni tudják a konfliktust, ami döntően a magyar és a cigány lakosság között alakult ki, írja a Békés Megye Online.

A rendelkezés szerint a helyi egészségügyi és szociális bizottság döntése, hogy a közösséggel együtt nem működő emberek ne kapjanak semmiféle olyan támogatást, amit a falu büdzséjéből finanszíroznak.

Kalcsó Istvánné polgármester azt mondta, hogy május óta húsz embertől vonták meg az átmeneti segélyt, köztük volt, aki csak egy részét kapta meg.

Gyulán Alt Norbert önkormányzati képviselő nyújtott be javaslatot, mely szerint nem kaphatna lakásfenntartási támogatást, átmeneti segélyt és rendszeres szociális segélyt az, aki lop. Úgy véli, ezzel meg lehet gátolni a környéken mindennapossá vált lopásokat. "Egy-két hónapon belül rendelet lehet az elképzelésből, melynek elsősorban elrettentő ereje lehet."

Perjési Klára, Gyula polgármestere ennél a javaslatnál jobbnak tartana egy környezettanulmányra épülő rendszert, mely alapján a rászorulóknál ténylegesen megmaradó összegre építenék a segélyezést. Szerinte érdemes foglalkozni az ötlettel, de előbb szakértői véleményre van szükség, mert egy ilyen lépéssel ellenkező hatást le elérni azoknál, akik amúgy is erősen hajlamosak a lopásra.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségét

  • Az ÖRÖ közleményeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt