2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Magaviselethez kötik a segélyezést
2009. 08. 18. 00:00

A "közösséggel együttműködni nem tudó emberektől" vonnak meg a segélyt Kétegyházán?

A "közösséggel együttműködni nem tudó emberektől" vonnak meg a segélyt Kétegyházán, fogalmazták meg a helyiek a májusban elfogadott, öt pontból álló rendelkezéscsomag tartalmát. A képviselő-testület célja az volt, hogy rendezni tudják a konfliktust, ami döntően a magyar és a cigány lakosság között alakult ki, írja a Békés Megye Online.

A rendelkezés szerint a helyi egészségügyi és szociális bizottság döntése, hogy a közösséggel együtt nem működő emberek ne kapjanak semmiféle olyan támogatást, amit a falu büdzséjéből finanszíroznak.

Kalcsó Istvánné polgármester azt mondta, hogy május óta húsz embertől vonták meg az átmeneti segélyt, köztük volt, aki csak egy részét kapta meg.

Gyulán Alt Norbert önkormányzati képviselő nyújtott be javaslatot, mely szerint nem kaphatna lakásfenntartási támogatást, átmeneti segélyt és rendszeres szociális segélyt az, aki lop. Úgy véli, ezzel meg lehet gátolni a környéken mindennapossá vált lopásokat. "Egy-két hónapon belül rendelet lehet az elképzelésből, melynek elsősorban elrettentő ereje lehet."

Perjési Klára, Gyula polgármestere ennél a javaslatnál jobbnak tartana egy környezettanulmányra épülő rendszert, mely alapján a rászorulóknál ténylegesen megmaradó összegre építenék a segélyezést. Szerinte érdemes foglalkozni az ötlettel, de előbb szakértői véleményre van szükség, mert egy ilyen lépéssel ellenkező hatást le elérni azoknál, akik amúgy is erősen hajlamosak a lopásra.