HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Felfegyverzett helybéliek tartóztattak fel egy terepjárót Nyírlugoson

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Nyírlugos
2009 Augusztus 17    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Tucatnyi felfegyverzett helybéli tartóztatott fel egy terepjárót vasárnap hajnalban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírlugoson; a csoport tagjai baltákkal és gereblyével fenyegették meg az autó utasait - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t hétfőn.

Hirdetmény

A sötétzöld terepjáró sofőrje éppen egy lakodalomból szállította volna haza rokonait, amikor a település egyik kereszteződésében három gépkocsival elállták az útját - mondta Fülöp Gergely. A százados közlése szerint a járműben utazók először nem mertek kiszállni, de a baltával, gereblyével és más eszközökkel felfegyverzett tucatnyi férfi fenyegetésének végül engedelmeskedtek és a terepjáró csomagtartóját is felnyitották. A rémült utasokat végül elengedték, miután az egyik helybéli megismerte a sofőrt - tette hozzá. Az ügyben a rendőrség kényszerítés bűntette miatt indított eljárást; két gyanúsítottat már kihallgattak, társaik azonosítása még tart.

Az egyik gyanúsított a rendőröknek elmondta, hogy ők nem tagjai a polgárőrségnek, hanem "önkéntes szolgálatot" láttak el - fűzte hozzá a szóvivő. Fülöp Gergely azt is közölte: az előállításokat követően harminc-negyven ember csoportosult a nyírlugosi rendőrőrs épülete előtt, sérelmezve az intézkedést, de végül rendbontás nélkül távoztak.

A százados az eset kapcsán hangsúlyozta: gépkocsi igazoltatására és annak átvizsgálására csak a hatóságnak van joga, ezért a rendőrség határozottan fellép azok ellen, akik törvénytelenül, mások jogainak korlátozásával végeznek "önkéntes járőrözést", akadályozzák mások szabad mozgását.

Szabolcsban nem ez volt az első ilyen eset: a múlt héten Gávavencsellőn állítottak meg helyi lakosok egy vadászokat szállító terepjárót, a benne ülők személyazonosságát, illetve úti célját firtatva. Az autóban utazó egyik férfi és a járőrözők egyik tagja felismerték egymást, így a vadászokat továbbengedték, személyi sérülés, vagy anyagi kár ott nem keletkezett.

Az eset után a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki, amelyben felhívta "a romagyilkosságok miatt a településeken járőröző önkéntesek figyelmét, hogy semmiképpen se kezdjenek önálló intézkedésbe, ha általuk gyanúsnak ítélt gépkocsit látnak".

A Szabolcs megyei Kislétán augusztus 3-ra virradóra támadtak meg egy roma családot. Egy 45 éves nő a sörétes fegyverből leadott lövésektől a helyszínen életét vesztette, 13 éves lánya súlyos sérülésekkel került kórházba. Korábban, áprilisban, a szabolcsi Tiszalökön is orvtámadás ért egy munkába induló 54 éves roma férfit, ő is belehalt a rá leadott lövésekbe. A Pest megyei Tatárszentgyörgyön egy roma férfit és kisfiát, míg Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nagycsécsen egy középkorú testvérpárt gyilkoltak meg hasonló körülmények között.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Már kamasz lenne a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt kisfiú

  • Roma hősök – Szimpózium, kötetbemutató és kiállítás Budapesten

  • A romagyilkosságok áldozataira emlékeztek Tatárszentgyörgyön

  • Emléktáblát avattak a romagyilkosságok áldozatainak

  • Romagyilkosságok - Az áldozatokra emlékeztek Budapesten a tizedik évfordulónCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt