2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az olaszliszkai lincselés óta gyilkolják a romákat
2009. 08. 16. 00:00

A Nemzeti Nyomozóiroda kilenc, romák sérelmére elkövetett támadás ügyében nyomoz.

Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozóiroda igazgatója ugyanis azt mondta, a rendőrök és a nyomozók minden szálat vizsgálnak, így ezt is, a romák elleni támadások ugyanis a tiszavasvári tanár megölése után kezdődtek. A rendőrök szerint elképzelhető, hogy a romák elleni támadások elkövetői miskolciak vagy egriek, egy másik elképzelés szerint pedig a támadók dél-dunántúliak, akik több órás autózás után gyilkolnak. A távolság miatt rájuk kevésbé gyanakodhatnak.

Az ügyben az atv.hu-nak nyilatkozó Kovács Lajos volt főnyomozó - aki a tapasztalt rendőrökből álló úgynevezett Vének Tanácsának tagja - azt mondta: szerinte nem felbérelt emberek gyilkolnak, hanem saját maguk végzik el a piszkos munkát. "Egy olyan megbízás egy bérgyilkosnak, hogy tessék ennyit fizetek, ha bárhol lelősz egy bármilyen cigányt, nem életszerű. Bár a nyomozás lezárásáig egyetlen szálat sem szabad kizárni, de nem valószínű, hogy valakinek a megbízásából lőnek a csoport tagjai"- mondta el Kovács.

Közben a környékbeli vadászok azon gondolkodnak, hogy átfestik terepjáróikat világosabb színűre, ugyanis a romák elleni támadásoknál sötét terepjárókat használtak ezért a rendőrök és a romák folyamatosan megállítják őket. "Akkor amikor engem igazoltatattak, ott voltak a cigányok is és azt látni kellene, hogy, hogy néznek az emberre. Ez az amit unok. Meg azt, hogy mivel fekete a terepjáróm azóta legalább 7 szer igazoltattak"- mondta el Radóczi János vadász. A vadász és a halőr kollégái attól tartanak, hogy egyszer bajba kerülhetnek a fekete terepjáróval, mert sok romát jelentenek fel a környéken, és ki tudja, ez mikor üt vissza.

A Nemzeti Nyomozóiroda kilenc, romák sérelmére elkövetett támadás ügyében nyomoz, a bűncselekmények egy részét tavaly, a többit az idén követték el.