HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kislétai gyilkosság - Teleki: az egész társadalom számára fontos az államfő üzenete

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Teleki, kisléta
2009 Augusztus 10    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Nagyon fontos üzenetet tolmácsolt a magyar társadalom számára Sólyom László a romagyilkosságokkal kapcsolatban - mondta Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott hétfőn az MTI-nek, hozzátéve, bízik abban, hogy az államfő szavait az emberek meg is fogadják.

Hirdetmény

A köztársasági elnök azt követően, hogy hétfőn tárgyalt Bajnai Gordon kormányfővel a kislétai romagyilkosságról, kijelentette, robbanásig feszült a helyzet Magyarországon a romagyilkosságok miatt, a magyar állam minden rendőri és szervezeti segítséget megad a cigányság védelme érdekében. A gyilkosságsorozat nem cigány-ügy, egész Magyarország stabilitását érinti - mondta Sólyom László, aki szerint a romák megvédése becsületbeli ügy, az egész társadalomnak szolidaritást kell vállalnia a cigány közösséggel.

Sólyom László szerint a részvétet is ki kell fejezni, együtt kell érezni a cigányokkal a gyászban, az árván maradt gyerekekkel, a megcsonkított családokkal, a cigány közösséggel, amely a gyilkosságsorozat egyedüli elszenvedője. Teleki László MSZP-s országgyűlési képviselő, romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott az államfő szavaira reagálva az MTI-nek úgy fogalmazott: annak ellenére, hogy a köztársasági elnök csak egy hét elteltével szólalt meg a cigányok sérelmére elkövetett újabb gyilkosság miatt, üzenete nagyon fontos az egész társadalom számára.

"Bízom benne, hogy ezek a szavak megérintik a társadalmat, az embereket, elérik céljukat" - tette hozzá. Sólyom László köztársasági elnök a romák elleni támadások és sorozatgyilkosságok miatt megbeszélést folytatott hétfő kora délután Kállai Ernő kisebbségi ombudsmannal, majd Bajnai Gordon kormányfőt fogadta hivatalában.

Az ombudsman a találkozón elhangzottakról szólva az MTI-nek azt mondta: megállapodtak Sólyom Lászlóval abban, hogy napokon belül megtörténnek azok a lépések, amelyek megnyugtathatják a lakosságot, és a társadalom egységes érdekeit, az összetartozást, a sorsközösséget, az egymásra utaltságot szimbolizálják, és az államfő ebben számít a segítségére.

A Szabolcs megyei Kislétán múlt hétfőre virradóra ismeretlenek agyonlőttek otthonában egy 45 éves roma nőt, 13 éves lányát pedig életveszélyesen megsebesítették. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) az újabb támadással együtt már nyolc bűncselekmény ügyében nyomoz. A tavaly július óta tartó, romák elleni bűncselekmény-sorozatnak eddig ötvenöt sértettje van, közülük hatan meghaltak.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2022 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Sok a fertőzött a Kassa-vidéki romatelepeken, a rendőrség felügyeli a karantént

  • Elhunyt Rafael Gyula, az ORÖ képviselője

  • Autót kaptak a nógrádi roma polgárőrökCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt