HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kislétai gyilkosság - Az államfő tájékoztatást kér a kormányfőtől az újabb roma gyilkosság ügyében

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kisléta
2009 Augusztus 04    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Munkatalálkozón kér tájékoztatást a köztársasági elnök a kormányfőtől arról, hogyan áll a nyomozás a kislétai gyilkosság ügyében - mondta Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főosztályvezetője kedden az MTI-nek.

Hirdetmény

A főosztályvezető közölte: a munkatalálkozó a közeli napokban lesz.

Hozzátette: Sólyom László azt kérte Bajnai Gordon miniszterelnöktől, hogy első napirendi pontként tájékoztassa a nyomozás állásáról, és arról, hogy milyen intézkedéseket hoztak az elkövető vagy elkövetők elfogása érdekében.

A Szabolcs megyei Kislétán hétfő hajnalban támadtak rá fegyverrel ismeretlenek saját otthonukban anyára és lányára. A 45 éves édesanya a helyszínen meghalt, 13 éves lánya súlyos, lőtt sérülésekkel került kórházba. A Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) az újabb támadással együtt már nyolc bűncselekmény ügyében nyomoz.

Kumin Ferenc emlékeztetett arra: a február végén történt tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság és gyújtogatás után az államfő megbeszélésre hívta hivatalába Draskovics Tibor igazságügyi minisztert, Bencze József országos rendőrfőkapitányt valamint külön találkozóra Belovics Ervint, a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettesét.

A találkozó után az elnöki hivatal a közleményében azt írta: "Sólyom László valamennyi tárgyalópartnerének jelezte: fontosnak tartja, hogy a cigányok elleni támadások esetén a közvélemény minél hamarabb megismerhesse a bűncselekmények indítékait".

Még ugyanazon a héten a köztársasági elnök a Népszabadság című napilapnak adott interjújában úgy fogalmazott: a cigányság beilleszkedése az ország jövőjének egyik legfontosabb kérdése.

Sólyom László szerint tény, hogy a cigányok zöme a rendszerváltás vesztese lett. "Kérdés, hogy ráadásul a válság vesztese is lesz-e azzal, hogy rájuk hárul annak minden súlyos társadalmi feszültsége" - tette hozzá az interjúban.

Bajnai Gordon miniszterelnök a szerdai kormányülés utánra rendelte magához a rendőri vezetést a kislétai gyilkosság miatt. Az országos rendőrfőkapitány ugyancsak szerdára hívta találkozóra a roma jogvédő és civil szervezeti, valamint kisebbségi önkormányzati képviselőket a romák elleni támadássorozattal kapcsolatban. Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke pedig csütörtökre hirdette meg a testület tanácskozását, amelyen "meghallgatják az igazságügyi és rendészeti minisztert a kislétai emberölés, illetőleg az ezt megelőző, hasonló bűncselekmény-sorozat tárgyában".Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2022 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Sok a fertőzött a Kassa-vidéki romatelepeken, a rendőrség felügyeli a karantént

  • Elhunyt Rafael Gyula, az ORÖ képviselője

  • Autót kaptak a nógrádi roma polgárőrökCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt