HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kislétai gyilkosság - A polgármestert magyar gárdás járőrözéssel fenyegették meg

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kisléta
2009 Augusztus 04    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A kislétai gyilkossággal kapcsolatosan magyar gárdás járőrözéssel fenyegették meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármesterét kedden - erről maga az önkormányzati vezető számolt be az MTI-nek.

Hirdetmény

Egy ismeretlen, "bemutatkozásra nem hajlandó valaki" hívta fel telefonon, aki először tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy állítólag hétfőn a HírTV és a Magyar Nemzet munkatársait megfenyegették a kislétai romák, amikor a gyilkosság helyszínén jártak - mondta Pénzes Sándor.

A polgármester tájékoztatása szerint a telefonáló utána azt közölte: mivel a betiltott Magyar Gárda csoportosan már nem vonulhat fel Kislétán, a szerveződés tagjai egyenként, motorral közlekedve járőröznek majd a településen. Ekkor ismét bemutatkozást kért a telefonálótól, aki azt újra megtagadta, így megszakadt a beszélgetés - tette hozzá.

Pénzes Sándor hangsúlyozta: nem fél semmilyen jellegű fenyegetéstől, így nem is akar a történtekkel kapcsolatban a rendőrséghez fordulni. Ugyanakkor kijelentette, hogy ha a településen valamiféle motoros járőrözést észlel, az ellen polgármesterként a leghatározottabban fel fog lépni. Akkor "én magam hívom a cigányságot, jöjjenek, mert lehet, hogy megvan, kik között kell a gyilkosokat keresni" - mondta.

Pénzes Sándor ezúttal is felháborodásának adott hangot a településen történtek miatt. Ismételten hangoztatta: Kislétán soha nem volt etnikai nézeteltérés, ezért is érthetetlen a hétfői orvtámadás, és "aljasoknak" nevezte a tetteseket, akik ezt a békés falut választották ki az újabb, romák elleni gyilkosság elkövetésére.

Kislétán hétfőre virradó éjjel egy 45 éves roma asszonyt lőttek agyon, 13 éves kislányát pedig súlyosan megsebesítették ismeretlenek, akik a házukban alvó áldozatokra támadtak rá.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2022 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Sok a fertőzött a Kassa-vidéki romatelepeken, a rendőrség felügyeli a karantént

  • Elhunyt Rafael Gyula, az ORÖ képviselője

  • Autót kaptak a nógrádi roma polgárőrökCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt