HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Állandó rendőri védelmet kért a meglőtt kislánynak az OCÖ elnöke

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kisléta
2009 Augusztus 03    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A kórházi kezelés és a lábadozás idejére is állandó rendőri védelmet kért az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a Szabolcs megyei rendőrfőkapitánytól annak a kislánynak, akire hétfőre virradóra lőttek rá ismeretlenek kislétai otthonában, édesanyját pedig agyonlőtték.

Hirdetmény

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke azt követően, hogy személyes tájékoztatást kért Szepesi Istvántól, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől, az MTI-nek elmondta: azt kérte a dandártábornoktól, hogy a meglőtt 13 éves lány kórházi szobája előtt állandó rendőri jelenlétet biztosítsanak, és a látogatást is csak kizárólag rendőri biztosítással engedélyezzék.

A roma vezető szerint erre azért van szükség, mert a romák elleni támadásoknak a kislány az egyetlen szemtanúja, és félő, hogy az elkövetők "megpróbálják befejezni cselekedetüket".

"Addig, amíg a tetteseket nem sikerült elfogni, a kislány álladó életveszélyben van, ugyanis Magyarország legsúlyosabb bűncselekményének ő az egyetlen olyan túlélője, aki láthatta a támadókat, és segítségére lehet a hatóságoknak" - fogalmazott.

Kolompár Orbán azt is elmondta, hogy meglátogatta a meglőtt kislányt a nyíregyházi Jósa András Kórházban. Az intézet főorvosának tájékoztatása szerint a lány egy hatórás műtéten esett át, és még nincs túl az életveszélyen. Az OCÖ elnöke szerint az orvosok a két sörétes fegyverből származó ólomlövedékeknek csak egy részét tudták eltávolítani a lány fejéből, felsőtestéből és jobb karjából.

A roma vezető az MTI-nek azt mondta, mivel a kislány arcán maradandó sérüléseket szenvedett, plasztikai műtétre lesz szüksége, ezért az OCÖ országos gyűjtésbe kezd a beavatkozás finanszírozására.

Az OCÖ elnöke szólt arról is, hogy a Szabolcs megyei településen hétfőre virradóra agyonlőtt 45 éves anyát a roma érdekképviseleti szervezet saját halottjának tekinti, a temetésről a hátramaradottakkal egyeztetve később intézkednek.

Kolompár Orbán az MTI-nek azt mondta, örül, hogy az országos rendőrfőkapitány 100 millió forintra emelte a nyomravezetői díjat a romák elleni támadások ügyében, de nem fűz sok reményt ahhoz, hogy ennek segítségével találnának rá az elkövetőkre, ugyanis az 50 millió forintos felajánlásra sem érkeztek konkrét, értékelhető bejelentések.

Véleménye szerint a célravezető az lenne, ha nemzetközi segítséget kérne a magyar rendőrség, hogy minél hamarabb elfogják és felszámolják a cigányságot gyilkoló és terrorizáló bűnbandát.

Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfő délután azt közölte az MTI-vel, hogy a romák elleni bűncslekmény-sorozat részének tekinti a hétfőre virradóra Kislétán elkövetett bűncselekményt, a nyomozást az a Nemzeti Nyomozó Iroda korábban felállított száztagú nyomozócsoport folytatja.

Hétfőn délután Molnár Csaba kancelláriaminiszter és Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott is meglátogatja a kórházban fekvő, életveszélyesen megsérült lányt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2022 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Sok a fertőzött a Kassa-vidéki romatelepeken, a rendőrség felügyeli a karantént

  • Elhunyt Rafael Gyula, az ORÖ képviselője

  • Autót kaptak a nógrádi roma polgárőrökCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt