2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A 100 Tagú Cigányzenekar arab dallamokat is játszik a karthágói fesztiválon
2009. 07. 28. 00:00

A műsor első felében magyar és cigánynótákat játszanak.

Pataki Pál tuniszi magyar nagykövet elmondta az MTI-nek, hogy máris nagy az érdeklődés a híres magyar cigányzenészek iránt. A nagykövetség segít abban, hogy minél többen hírét vegyék az eseménynek. A karthágói fesztiválról szólva hangsúlyozta, hogy az egy évtizedek óta meglévő világzenei seregszemle, s az Antik Színházba 7-8 ezren férnek be, de legutóbb Charles Aznavour francia sanzonénekes koncertjére 9 ezren voltak kíváncsiak, és a közönség az előadóval együtt énekelte a dalokat.

Az El Dzsem-i amfiteátrumban, a fővárostól, Tunisztól 200 kilométerre délre, 12 éve nyaranta rendeznek zenei programokat, nemrég a Bécsi Operabál zenekara adott Strauss-estet nagy sikerrel - tette hozzá a nagykövet, aki maga is részt vett ezen az esten.

Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar főtitkára az MTI érdeklődésére közölte, hogy kétszer 45 perces műsort állítottak össze, s a szervezők kérésére megtanultak két népszerű arab dalt is.

A műsor első felében magyar és cigánynótákat játszanak, a szünet előtt Cigányparti címmel balkáni és kelet-európai cigányzene szól. A második részben pedig klasszikus könnyűzene hangzik föl, mint például Csajkovszkij Diótörőjéből a Virágkeringő, Rossini Tell Vilmos című operájának a nyitánya, Johann Strauss Cigánybáró című operettjének nyitánya és Éljen a magyar című polkája - részletezte a programot a sajtótitkár.