HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A 100 Tagú Cigányzenekar arab dallamokat is játszik a karthágói fesztiválon

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Július 28    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Meghívták Tunéziába, a 45. Karthágói Nemzetközi Fesztiválra a 100 Tagú Cigányzenekart, hogy augusztus 4-én lépjen föl az Antik Színházban, előtte vasárnap pedig muzsikáljon El Dzsemben, az amfiteátrumban; az alkalomra arab dallamokat is megtanultak.

Hirdetmény

Pataki Pál tuniszi magyar nagykövet elmondta az MTI-nek, hogy máris nagy az érdeklődés a híres magyar cigányzenészek iránt. A nagykövetség segít abban, hogy minél többen hírét vegyék az eseménynek. A karthágói fesztiválról szólva hangsúlyozta, hogy az egy évtizedek óta meglévő világzenei seregszemle, s az Antik Színházba 7-8 ezren férnek be, de legutóbb Charles Aznavour francia sanzonénekes koncertjére 9 ezren voltak kíváncsiak, és a közönség az előadóval együtt énekelte a dalokat.

Az El Dzsem-i amfiteátrumban, a fővárostól, Tunisztól 200 kilométerre délre, 12 éve nyaranta rendeznek zenei programokat, nemrég a Bécsi Operabál zenekara adott Strauss-estet nagy sikerrel - tette hozzá a nagykövet, aki maga is részt vett ezen az esten.

Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar főtitkára az MTI érdeklődésére közölte, hogy kétszer 45 perces műsort állítottak össze, s a szervezők kérésére megtanultak két népszerű arab dalt is.

A műsor első felében magyar és cigánynótákat játszanak, a szünet előtt Cigányparti címmel balkáni és kelet-európai cigányzene szól. A második részben pedig klasszikus könnyűzene hangzik föl, mint például Csajkovszkij Diótörőjéből a Virágkeringő, Rossini Tell Vilmos című operájának a nyitánya, Johann Strauss Cigánybáró című operettjének nyitánya és Éljen a magyar című polkája - részletezte a programot a sajtótitkár.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az olasz belügyminiszter azon sajnálkozik, hogy az olasz romákat nem tudja kitoloncolni

  • Gazdag cigányok elleni rablógyilkosságra készültek

  • Vádat emeltek a solti cigány önkormányzati vezető ellen

  • Kellenek a tanodák, mert a fiatalok kötődéseket is kaphatnak bennük

  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromotCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt