HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Rászálltak a zsidóságra és a cigányságra?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Július 16    Forrás: MTI,hirextra.hu


Ez a cikk archív

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Gúr Nándor, az MSZP megyei elnöke és Káli Sándor, az MSZP miskolci elnöke, miután egy helyi internetes portálon olyan hozzászólásokat tettek közzé, amelyek a zsidóságot és a cigányságot gyalázták, illetve a megfigyelésükre szólítottak fel.

Hirdetmény

A boon.hu című hírportálon a július 14-én megjelent, Van megyei elnöke az SZDSZ-nek című anyaghoz több vélemény is érkezett, két hozzászólás - ugyanazon a hozzászólói néven - bűnözőnek nevezte a zsidó és a cigány embereket és megfigyelésükre szólított fel, többi között azt írva: "A harc már javában folyik a magyarság ellen. Mindenki gyűjtsön információkat a környezetében, hogy ki a zsidó, hol lakik, kikkel barátkozik, kik a családtagjaik, hol dolgozik. Elővigyázatosságból, ha valamit elindítana a zsidó rezsim, akkor célirányosan és hatékonyan lehessen őket hatástalanítani".

Gúr Nándor a feljelentés részleteit ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta: a szólásszabadság nagyon fontos intézményrendszere a demokráciának, ám azon értékek védelme is kiemelendő, amelyek a társadalmi békét szolgálják.

Azért tettek feljelentést, mert akik listáznak - mint a II. világháború idején is - nem a szólásszabadsággal élnek, hanem bűncselekményt követnek el. A demokráciában semmilyen megkülönböztetésnek nem lehet teret engedni - fejtette ki.

Hangsúlyozta: összefogásra szólít fel ezen jelenség ellen.

Káli Sándor hangsúlyozta, a világ összes országában levették volna a világhálóról a hasonló tartalmú hozzászólások szövegét. Magyarországon átléptünk egy bizonyos határt - mondta, hozzátéve, nagyon fontos a moderátori felelősség.

Utalt arra, hogy mivel az internetes portál működtetői nem vették le az uszító üzeneteket, a feljelentést meg kellett tenniük.

Az internetes oldalon jelenleg is olvashatóak a cikkhez fűzött hozzászólások.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt