2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Rászálltak a zsidóságra és a cigányságra?
2009. 07. 16. 00:00

Nem a szólásszabadsággal élnek, hanem bűncselekményt követnek el.

A boon.hu című hírportálon a július 14-én megjelent, Van megyei elnöke az SZDSZ-nek című anyaghoz több vélemény is érkezett, két hozzászólás - ugyanazon a hozzászólói néven - bűnözőnek nevezte a zsidó és a cigány embereket és megfigyelésükre szólított fel, többi között azt írva: "A harc már javában folyik a magyarság ellen. Mindenki gyűjtsön információkat a környezetében, hogy ki a zsidó, hol lakik, kikkel barátkozik, kik a családtagjaik, hol dolgozik. Elővigyázatosságból, ha valamit elindítana a zsidó rezsim, akkor célirányosan és hatékonyan lehessen őket hatástalanítani".

Gúr Nándor a feljelentés részleteit ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta: a szólásszabadság nagyon fontos intézményrendszere a demokráciának, ám azon értékek védelme is kiemelendő, amelyek a társadalmi békét szolgálják.

Azért tettek feljelentést, mert akik listáznak - mint a II. világháború idején is - nem a szólásszabadsággal élnek, hanem bűncselekményt követnek el. A demokráciában semmilyen megkülönböztetésnek nem lehet teret engedni - fejtette ki.

Hangsúlyozta: összefogásra szólít fel ezen jelenség ellen.

Káli Sándor hangsúlyozta, a világ összes országában levették volna a világhálóról a hasonló tartalmú hozzászólások szövegét. Magyarországon átléptünk egy bizonyos határt - mondta, hozzátéve, nagyon fontos a moderátori felelősség.

Utalt arra, hogy mivel az internetes portál működtetői nem vették le az uszító üzeneteket, a feljelentést meg kellett tenniük.

Az internetes oldalon jelenleg is olvashatóak a cikkhez fűzött hozzászólások.