2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Végh Tibor: ne tartsa életben a kiskunlacházi ügyet a polgármester
2009. 06. 29. 00:00

Elég volt a szőke hajúak, a vörös hajúak, a fehér bőrűek, a barna bőrűek bűnözéséből.

Végh Tibor, a körzet parlamenti képviselője szerint Répás József (független) polgármester azzal tartja életben a tragikus kiskunlacházi ügyet, hogy arról beszél, nem bízik a rendőrségben, és hogy véleménye szerint a bűncselekményben többen is részt vehettek. Nem szolgálja a település érdekét az, "ha fenntartjuk azt az állapotot, hogy a polgármester nem hisz a magányos elkövető teóriájában" - közölte a szocialista politikus, aki úgy látja, a mostani helyzetben fontosabb volna, hogy a polgármester békét teremtsen Kiskunlacházán.
www.romnet.hu
Végh Tibor elmondta: azt várja, hogy a polgármester foglalkozzon a településével, és ne foglalkozzon azzal, hogy a roma vezetők hitelesen képviselik-e a romákat. A "polgármester úr teremtsen békét a saját településén, ha ehhez az kell, hogy kérjen bocsánatot a megsértett roma közösségtől, akkor tegye meg azt".

Végh Tibor a gyilkossággal kapcsolatban azt hangoztatta: elég volt mindenféle bűnözésből, akármilyen bőrszínű, hajszínű, életkorú vagy nemű elkövetőkről van is szó. Megismételte korábbi véleményét, amely szerint a gyilkosság rendőrségi, nem pedig politikai ügy.

"Elég volt a szőke hajúak, a vörös hajúak, a fehér bőrűek, a barna bőrűek bűnözéséből, az alacsonyakéból, a kövérekéből, a női, a fiatalkorú, az időskori bűnözésből, az intellektuális bűnözésből", valamint a politikai bűnözésből egyaránt - fogalmazott a szocialista képviselő.

Végh Tibor szerint az sem szolgálta Kiskunlacháza érdekét, hogy a hétvégi falunapon a környékbeli Jobbik-szervezetek "külön zászlóerdőkkel" ünnepeltek, és vonultak fel.

A megbékélést az szolgálja, hogy miután a gyanúsított beismerte tettét, "valamiképpen fátylat borítunk erre az ügyre", és semmiképp nem szabad üzengetnünk a roma vezetőknek vagy a rendőrségnek - mondta a képviselő. Végh Tibor szerint "nagyon perverz dolog az, ha egy gyilkosságot felhasználunk politikai nézeteink terjesztésére".