2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Elfogták a kiskunlacházai gyermekgyilkosság gyanúsítottját
2009. 06. 26. 00:00

A végzetes nap hajnalán egy 14 éves kislányt öltek meg a község egy ligetes részén.

A rendőrség ma sajtótájékoztatón jelenti be, hogy sikerrel zárták le a nyomozást az elmúlt évek egyik legnagyobb vihart kavart gyilkosságának ügyében. Egy kiskunlacházai férfit tartóztattak le, aki információink szerint nem tartozik a cigány kisebbséghez. Ezt hangsúlyozni sajnos azért kell, mert a heves érzelmeket kiváltó bűntény után a kisebbséget gyanúsították meg a környéken és a szélsőjobboldali sajtóban egyaránt.

November 23-án követték el a bűntényt. A végzetes nap hajnalán egy 14 éves kislányt öltek meg a község egy ligetes részén. A gyilkosság áldozatát december 1-jén temették el a kiskunlacházai katolikus temetőben. A ravatalnál ezernél is többen jelentek meg. A tettes előkerítésén az életvédelmi alosztály teljes gárdája dolgozott. Kétszáznál több tanút hallgattak ki az ügy kapcsán.

Emlékezetes, hogy Kiskunlacházán november 28-án több mint háromezren gyűltek össze, hogy tiltakozzanak az erőszak ellen. A művelődési háznál tartott rendezvényen, amelyet a nagyközség önkormányzatának képviselő-testülete szervezett, Répás József (független) polgármester mondott beszédet, amelyben - bár nem lehetett tudni, ki követte el a bűncselekményt - úgy fogalmazott: "Kiskunlacházán elég volt a roma erőszakból!".