HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megkárosították a nagykanizsai cigány kisebbségi önkormányzatot

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Teleki, nagykanizsa
2009 Június 15    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Több mint 800 ezer forinttal károsította meg egy volt alkalmazottja a nagykanizsai cigány kisebbségi önkormányzatot (CKÖ); az ügyészség csalás miatt emelt vádat a nő ellen - közölte csütörtökön az MTI-vel a Zala Megyei Főügyészség szóvivője. A nagykanizsai CKÖ elnöke, Teleki László szocialista politikus az MTI megkeresésére elmondta: a csalás gyanúját ő jelezte először.

Hirdetmény

A Nagykanizsai Városi Ügyészség vádirata szerint a nő a nagykanizsai CKÖ-nak az Országos Foglalkoztatási Közalapítványnál elnyert egyik pályázatával kapcsolatos gazdasági adminisztrációs feladatokat látta el 2006-ban. A nő a 2004-ben nyilvántartásba vett Együtt a Másikért Egyesület alelnöki tisztét is betöltötte - mondta Pirger Csaba.

A szervezetet felhasználva a vádlott hamis vállalkozói szerződéseket készített, amelyek segítségével összesen mintegy 806 ezer forintot utaltatott ki magának a CKÖ pénzügyeit könyvelő nagykanizsai önkormányzaton keresztül. A pénz az egyesület számlájára érkezett, azt onnan felvette és saját céljaira elköltötte. A kár nem térült meg.

A vádiratból kiderül, hogy a számlákkal kapcsolatos gondokat 2006 végén észlelték a CKÖ vezetői is, akik a problémát jelezték a város akkori jegyzőjének. A nő munkaviszonya ezután megszűnt, de további jogi lépések nem történtek. Pirger Csaba hozzátette: az esethez kapcsolódóan vádat emelt a nagykanizsai ügyészség a CKÖ egy másik alkalmazottja ellen is, magánokirat-hamisítás vétsége miatt.

A kisebbségi önkormányzatnál mentori feladatokat ellátó nő a foglalkoztatási közalapítványnál egy olyan ember adatait használta fel elszámoláskor, aki nem vett részt a programban. A valós adatokat egy, a CKÖ-nél csak érdeklődő férfi irataiból vette, majd a nevében többször is aláírta a nyilvántartási lapokat.

Teleki László, a nagykanizsai CKÖ elnöke a történtekkel kapcsolatban az MTI-nek azt mondta: 2006 végén észlelték a kisebbségi önkormányzatnál, hogy olyan számlákat is kifizettek, amelyek mögött valószínűleg nem volt valós teljesítés, és hiányzott a pénz a CKÖ működési költségeiből. Ezt követően 2007 elején tájékoztatta a gyanúsnak ítélt kifizetésekről a város akkori jegyzőjét.

A szocialista országgyűlési képviselő, romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott elmondta azt is, hogy tudomása szerint a rendőrség egy névtelen feljelentést követően indított nyomozást még a múlt évben. Az eljárás során több évre visszamenőleg vizsgálták a nagykanizsai cigány kisebbségi önkormányzat gazdálkodását, amelyben a valótlan tartalmú egyesületi számlákon kívül nem találtak szabálytalanságot.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt