2024 April 16., Tuesday/Csongor napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Hiába van pénzed, itt házat nem vehetsz!
2009. 06. 12. 00:00

A környéken lakók, amint megtudják, hogy romáknak adnák el a házat, azonnal aláírásokat gyűjtenek.

Országszerte gyűjtésbe kezdtek roma szervezetek, hogy segítsenek az áldozatokon, s eddig már össze is gyűlt több mint 700 ezer korona (kb. 7 millió Ft), ám eddig bárhol szerettek volna lakást, vagy házat venni, amint kiderült, hogy romákról van szó, az eladó azonnal meggondolta magát. A környéken lakók, amint megtudják, hogy romáknak adnák el a házat, azonnal aláírásokat gyűjtenek, és az önkormányzatnál tiltakoznak. Az senkit sem érdekel, valójában milyen családról van szó, az előítéletekkel szemben úgy tűnik, lehetetlen felvenni a versenyt.

A család szeretne minél hamarabb önálló lakhatáshoz jutni. Jelenleg nyolcan laknak egy az önkormányzat által rendelkezésre bocsátott kétszobás lakásban úgy, hogy minden ágyon ketten alszanak. Az összegyűlt pénz pedig közben apad, mert a szükséglakásért havonta ötezer koronát kell fizetni, és a kórház is kiszámlázott két és félezer koronát a kislány ellátásáért.

Az emberi jogi és kisebbségi miniszter, Michael Kocáb (aki eddig százezer koronát utalt át a családnak megnyitott számlára) úgy nyilatkozott, hogy megpróbál újra közbelépni, és segíteni, hogy megoldódjon ez a patthelyzet.