HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Együtt közös jövőnkért

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Farkas, Flórián, lungo drom
2009 Június 09    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Farkas Flórián napirend előtti felszólalásában leszögezte: új cigánypolitika kell, ahhoz pedig új kormányzati szellemiségre, új kormányra van szükség.

Hirdetmény

Az EP-választás kapcsán Farkas Flórián köszönetet mondott a cigány szavazóknak azért, hogy nem hagyták magukat befolyásolni, megvásárolni. Mint mondta öntudatra ébredt a magyarországi cigányság, és a Lungo Dromon keresztül kikerülhetetlen politikai erővé vált.

Közel 600 ezer regisztrált munkanélküli van ma Magyarországon. Ezzel kapcsolatban a képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a cigány munkanélküliek 80 százaléka nincs regisztrálva.

A Lungo Drom elnöke napirend előtti felszólalásában kitért országjárásának tapasztalataira is, fő problémaként említve a cigány munkanélküliek nagy számát. A cigányság körében bekövetkezhet a totális munkanélküliség, ráadásul tömeges kilakoltatásokra lehet számítani - hívta fel a figyelmet. Nem elég hangzatos antirasszista fórumokat, gyűléseket összehívni, cselekedni kell - tette hozzá a politikus.

 

Farkas Flórián leszögezte: új cigánypolitika kell, ahhoz pedig új kormányzati szellemiségre, új kormányra van szükség. A magyarországi cigányság már csak a Fidesz-KDNP szövetségtől várja sorsa jobbra fordulását - húzta alá.

Az új cigánypolitikának három alappillére lenne. Az első a törvényesség betartása minden körülmények között, a második a szakszerűség, hozzáértés, a harmadik pedig az erkölcsiség - fejtette ki Farkas Flórián.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Rafael Gyula az Echo Tv-ben

  • Miért tüntette el az ORÖ a romagyilkosságok áldozatainak emléktábláját?

  • Érzékenyítő tréningre küldik a romákat diszkrimináló biztonsági őröket

  • Rafael Gyula: Rágalomhadjárat ellenem?

  • Máté Dezső: Ha angolul beszélek, akkor külföldi vagyok és nem magyar cigányCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt