2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Együtt közös jövőnkért
2009. 06. 09. 00:00

A cigányság körében bekövetkezhet a totális munkanélküliség, ráadásul tömeges kilakoltatásokra lehet számítani.

Az EP-választás kapcsán Farkas Flórián köszönetet mondott a cigány szavazóknak azért, hogy nem hagyták magukat befolyásolni, megvásárolni. Mint mondta öntudatra ébredt a magyarországi cigányság, és a Lungo Dromon keresztül kikerülhetetlen politikai erővé vált.

Közel 600 ezer regisztrált munkanélküli van ma Magyarországon. Ezzel kapcsolatban a képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a cigány munkanélküliek 80 százaléka nincs regisztrálva.

A Lungo Drom elnöke napirend előtti felszólalásában kitért országjárásának tapasztalataira is, fő problémaként említve a cigány munkanélküliek nagy számát. A cigányság körében bekövetkezhet a totális munkanélküliség, ráadásul tömeges kilakoltatásokra lehet számítani - hívta fel a figyelmet. Nem elég hangzatos antirasszista fórumokat, gyűléseket összehívni, cselekedni kell - tette hozzá a politikus.

 

Farkas Flórián leszögezte: új cigánypolitika kell, ahhoz pedig új kormányzati szellemiségre, új kormányra van szükség. A magyarországi cigányság már csak a Fidesz-KDNP szövetségtől várja sorsa jobbra fordulását - húzta alá.

Az új cigánypolitikának három alappillére lenne. Az első a törvényesség betartása minden körülmények között, a második a szakszerűség, hozzáértés, a harmadik pedig az erkölcsiség - fejtette ki Farkas Flórián.