HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Sportcsarnok épül a romatelep helyén

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Június 02    Forrás: atv.hu


Ez a cikk archív

Az önkormányzat ugyanis csatlakozott egy programhoz, amely a hátrányos helyzetűek lakáskörülményeit, képzését és foglalkoztatását biztosítaná.

Hirdetmény

A program keretében a romatelep lakói a város különböző pontjaira költöznek majd, és maguk is segítenek leendő házuk építésében vagy felújításában. Emellett szakmunkásképzésben vesznek részt, és az önkormányzat azt ígéri, foglalkoztatják is majd őket. A romatelep helyén pedig a tervek szerint sportcsarnok épül majd.
www.romnet.hu
Vizes, repedező falak, beázott plafon, sár. A Deszkás-udvarban néhány négyzetméteren zsúfolódnak össze a sokgyerekes családok. Többen közülük csirkét tartanak és zöldséget is termelnek a kiskertben, de nehezen élnek meg.

Konkrétan 17 családról van szó, nagyon hátrányos körülmények között élnek, több helyen nincs például higiéniai feltétel, fürdőszoba, illetve víz. Van, ahol áram sem - mondja Tóth László, a romatelep felszámolási program segítője.

Az önkormányzat most házakat újít fel vagy új lakásokat épít nekik. Szakmát is tanulhatnak, összesen 32 ember szerezhet hidegburkoló vagy mezőgazdasági szakemberi végzettséget.

Az egyik házba egy háromgyerekes család költözik majd a telepről. A felújítási munkákból nekik is ki kell venniük a részüket, és később sem hanyagolhatják el a környezetüket.

Öt év nyomon követés van, a tulajdonukba csak akkor kerülhet a lakás, hogyha minden játékszabályt, amit tulajdonképpen a program előír, betartják - állítja Madár György abaújszántói polgármester.

Az önkormányzat munkát is ad a programban résztvevőknek. A végzett hidegburkolók feladata a település útjainak, járdáinak felújítása lesz, a kertészeti képzés résztvevői pedig egy fóliasátorban fognak virágot termeszteni. A program körülbelül 136 millió forintba kerül.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt