2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Olaszliszka: egy életfogytiglan, ötször 15, és kétszer 10 év az ítélet
2009. 05. 29. 00:00

pénteken délelőtt megszületett elsőfokú - egyelőre nem jogerős - ítélet.

A pénteken délelőtt megszületett elsőfokú - egyelőre nem jogerős - ítélet szerint az ügy másodrendű vádlottja, az elsodort kislány apja harminc év múlva szabadulhat legkorábban életfogytig tartó büntetéséből. Az ügy további öt vádlottja - köztük az elsodort kislány bátyja, valamint felbujtóként elítélt anyja - 15-15 év fegyházbüntetést, az eddig házi őrizetben lévő két fiatalkorú vádlottja pedig fejenként 10 év letöltendő szabadságvesztést kapott. A bíró az ítélet indoklásában elmondta: ki kell mondani, Olaszliszkán lincselés történt.

Az elítéltek mindannyian fellebbeznek az ítélet ellen. A védőügyvédek téves minősítésre, és az ügy felderítésének hiányosságaira hivatkoztak.

Mint ismert, a zempléni településen 2006. október 15-én agyonvert az indulatos tömeg egy tiszavasvári tanárt, a gyerekei szeme láttára. Az áldozatnak, Szögi Lajosnak azt rótták fel a helyi cigányok, hogy az autójával előzőleg elsodort egy út mellett haladó kislányt, akiről azt hitték, hogy meghalt, holott még csak meg sem sérült. A lincselő tömegből nyolc embert azonosítottak és gyanúsítottak meg a rendőrök, ők különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádjával álltak bíróság elé.