2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Roma összefogás a "beteges szélsőjobb" ellen
2009. 05. 21. 00:00

Az MCF-Roma Összefogás Párt európai parlamenti listáján két Heves megyei jelölt is előkelő helyen szerepel.

Az MCF-Roma Összefogás Párt európai parlamenti listáján két Heves megyei jelölt is előkelő helyen szerepel: dr. Magyar Elemér egri ügyvéd, ismert jogvédő a hatodik, míg a karácsondi illetőségű főiskolai hallgató, Csík Imre a hetedik. Mindezt csütörtökön Egerben sajtótájékoztatón jelentették be az érintettek Hódi Sándor megyei pártelnök, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke társaságában. Hódi szavai szerint a Kiss Zsolt egyetemista által vezetett listán diplomások, tanárok, több nyelven beszélő cigány emberek találhatók, akik elsősorban a jövőre koncentrálnak. Minimum egy mandátumra számítanak.

Dr. Magyar Elemér elmondta: nagy megtiszteltetés számára, hogy az Európai Unióban az egyetlen, roma "színekben" induló párt képviselőjelöltje lehetett. Történelmi esemény, hogy sikerült összegyűjteni országosan a kellő számú ajánlószelvényt. A fő ellenfélnek természetesen a Jobbikot tekintik, de tisztában vannak azzal, hogy más pártok is "pályáznak" a roma választókra. A cigány szavazóknak tudniuk kell, hogy egy párt a saját érdekeit, nem pedig a romák érdekeit képviseli.

Csík Imre szerint fő céljuk a szélsőjobboldal visszaszorítása, a roma integráció, a munkaerőpiacra jutás felgyorsítása.

Berkes Elemér megyei kampányfelelős kifejtette: nincs mit veszítenie a cigányságnak. Nem félnek, akár életüket is adják, hogy gyermekeik jövőjéért a "beteges szélsőjobboldalt" sikerüljön megállítani.