HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma összefogás a "beteges szélsőjobb" ellen

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Magyar, mcf, elemér, eger
2009 Május 21    Forrás: heol.hu


Ez a cikk archív

A cigányságnak nincs mit veszítenie. Nem félnek és akár életüket is adják, hogy gyermekeik jövőjéért a "beteges szélsőjobboldalt" sikerüljön megállítani - hangzott el ma azon a sajtótájékoztatón, ahol az MCF-Roma Összefogás Párt Heves megyei EP-jelöltjeit mutatták be.

Hirdetmény

Az MCF-Roma Összefogás Párt európai parlamenti listáján két Heves megyei jelölt is előkelő helyen szerepel: dr. Magyar Elemér egri ügyvéd, ismert jogvédő a hatodik, míg a karácsondi illetőségű főiskolai hallgató, Csík Imre a hetedik. Mindezt csütörtökön Egerben sajtótájékoztatón jelentették be az érintettek Hódi Sándor megyei pártelnök, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke társaságában. Hódi szavai szerint a Kiss Zsolt egyetemista által vezetett listán diplomások, tanárok, több nyelven beszélő cigány emberek találhatók, akik elsősorban a jövőre koncentrálnak. Minimum egy mandátumra számítanak.

Dr. Magyar Elemér elmondta: nagy megtiszteltetés számára, hogy az Európai Unióban az egyetlen, roma "színekben" induló párt képviselőjelöltje lehetett. Történelmi esemény, hogy sikerült összegyűjteni országosan a kellő számú ajánlószelvényt. A fő ellenfélnek természetesen a Jobbikot tekintik, de tisztában vannak azzal, hogy más pártok is "pályáznak" a roma választókra. A cigány szavazóknak tudniuk kell, hogy egy párt a saját érdekeit, nem pedig a romák érdekeit képviseli.

Csík Imre szerint fő céljuk a szélsőjobboldal visszaszorítása, a roma integráció, a munkaerőpiacra jutás felgyorsítása.

Berkes Elemér megyei kampányfelelős kifejtette: nincs mit veszítenie a cigányságnak. Nem félnek, akár életüket is adják, hogy gyermekeik jövőjéért a "beteges szélsőjobboldalt" sikerüljön megállítani.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt