HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma foglalkoztatás: pályázati pénz a gondok orvosolására

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Május 20    Forrás: sonline.hu


Ez a cikk archív

Gazdaságfejlesztő beruházások, integrált pedagógiai rendszer, vízrendezés, roma foglalkoztatás: a 33 leghátrányosabb helyzetű hazai (LHH) kistérség közé tartozó, Lengyeltóti központú területen 1,4 milliárd forintot használhatnak fel.

Hirdetmény

Egy hosszú folyamat mérföldkövéhez érkeztünk - mondta Kullmann Ádám, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség LHH Programiroda vezetője Somogyvámoson, ahol a régióban elsőként ismertették a leghátrányosabb helyzetű kistérségek (LHH) programjában beérkezett javaslatok értékelését.

Ennek értelmében egymilliárd-négyszázmillió forintot ítéltek meg a Lengyeltóti központtal tíz települést számláló térségnek, ebből hétszázötven-millió forint áll rendelkezésre a gazdaság fejlesztésére.

Az LHH-kistérségeknek kidolgozott újfajta tervezés szerint az előzetesen jóváhagyott projektjavaslatoknak már nem kell versenyezniük más területekkel, amikor ezt követően benyújtják kidolgozott terveiket.

A kiadott anyag még finomítható a kistérség kezdeményezésére - hangsúlyozta Sütő László, a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagja.

Az eredetileg jóváhagyott projektjavaslatok ugyanis nem voltak összhangban a kistérség igényeivel. A programiroda tájékoztatása szerint ezért utólagos egyeztetés alapján kerül a támogatott projektek közé a belterületi vízrendezés beruházása Lengyeltótiban.

Vannak támogatott területek, melyek túlsúlyban voltak elképzeléseinkhez képest, míg más projektek esetében komolyabb támogatást vártunk el - fejtette Papszt Lajos kistérségi elnök, lengyeltóti polgármester, aki a gazdaságfejlesztő beruházások fontosságát hangsúlyozta.

A programhoz kapcsolódó valamennyi kiírás megjelenik júniusban. Az önkormányzati projektek kilencvenöt százalékban támogatottak, kivételt ez alól a gazdaságfejlesztő beruházások jelentenek. Ezek ötven-hetven százalékban támogatottak.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt