2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Roma foglalkoztatás: pályázati pénz a gondok orvosolására
2009. 05. 20. 00:00

Ennek értelmében egymilliárd-négyszázmillió forintot ítéltek meg a Lengyeltóti központtal tíz települést számláló térségnek.

Egy hosszú folyamat mérföldkövéhez érkeztünk - mondta Kullmann Ádám, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség LHH Programiroda vezetője Somogyvámoson, ahol a régióban elsőként ismertették a leghátrányosabb helyzetű kistérségek (LHH) programjában beérkezett javaslatok értékelését.

Ennek értelmében egymilliárd-négyszázmillió forintot ítéltek meg a Lengyeltóti központtal tíz települést számláló térségnek, ebből hétszázötven-millió forint áll rendelkezésre a gazdaság fejlesztésére.

Az LHH-kistérségeknek kidolgozott újfajta tervezés szerint az előzetesen jóváhagyott projektjavaslatoknak már nem kell versenyezniük más területekkel, amikor ezt követően benyújtják kidolgozott terveiket.

A kiadott anyag még finomítható a kistérség kezdeményezésére - hangsúlyozta Sütő László, a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagja.

Az eredetileg jóváhagyott projektjavaslatok ugyanis nem voltak összhangban a kistérség igényeivel. A programiroda tájékoztatása szerint ezért utólagos egyeztetés alapján kerül a támogatott projektek közé a belterületi vízrendezés beruházása Lengyeltótiban.

Vannak támogatott területek, melyek túlsúlyban voltak elképzeléseinkhez képest, míg más projektek esetében komolyabb támogatást vártunk el - fejtette Papszt Lajos kistérségi elnök, lengyeltóti polgármester, aki a gazdaságfejlesztő beruházások fontosságát hangsúlyozta.

A programhoz kapcsolódó valamennyi kiírás megjelenik júniusban. Az önkormányzati projektek kilencvenöt százalékban támogatottak, kivételt ez alól a gazdaságfejlesztő beruházások jelentenek. Ezek ötven-hetven százalékban támogatottak.