HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Összefogás kell a nyugalomért

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ
2009 Május 11    Forrás: kapos.hu


Ez a cikk archív

A romák foglalkoztatási helyzete és a roma elleni esetek rendészeti megoldása is napirenden volt az Országos Cigány Önkormányzat szombati egyeztető fórumán. 48 roma település képviselője volt jelen, a rendőrség, a munkaügyi központ és a térség országgyűlési képviselőjét azonban hiába várták, Kaposmérőbe, nem érkezett meg. A cigányok félnek és megoldást sürgetnek.

Hirdetmény

- Igenis a rendőrségi törvényt azért néztem meg, ha jól írjuk meg jól kötjük meg nem pedig rábízzuk az egyik cigány félre, akkor bizony nem csak bűnmegelőzési célból építik ki, hanem biztonsági célból is.

Összefogást és egységes érdekképviseletet sürgettek a bűnözési hullám miatt a cigány egyeztető fórum résztvevői. Akiket sokszor kellett hangos kongatással csendre inteni. Szentiványi Ildikó férje roma származású. Azt mondja: gond, hogy már roma-roma között sincs megfelelő összetartás. Meg kellene szüntetni a konfliktusokat.

- Nem csak a roma embereknek a hozzáállását kellene megváltoztatni, felzárkóztatni őket. Hanem sajnos a magyar emberekben is kialakultak sztereotípiák. És nagyon általánosítanak - fogalmazott Kalányosné Szentiványi Ildikó, a somogyvámosi cigány önkormányzat tagja.

Elhangzott: a cigányokat olyan társadalmi rendszerből visszamaradó okok miatt hibáztatják, amiről nem tehetnek. Az elmúlt időszak erőszakos roma elleni cselekményekről nehezen akartak kamera előtt beszélni. - Igazándiból a cigányság meg van félemlítve - hangsúlyozza Bogdán Sándor, az Országos Cigány Önkormányzat megyei vezetője. - Beszélhetnék itt a táskai, esetleg a belegi és Kutas közötti útszakaszon történtekről is, a cigányok nem mernek igazán nyilatkozni. Nem merik az arcukat megmutatni és olyan véleményt alkotni, ami a sérelmükre alkotott. Igazándiból a cigányság fél.

A településeken őrjáratot szerveznek. A romák magyarokkal együtt is járőröznek.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt