HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A francia média nem tűri el a cigánybűnözést

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Május 09    Forrás: globusz.net


Ez a cikk archív

Marc Tessier-t, a France Télévisions francia tévéhatóság volt vezetőjét csütörtökön a romák elleni gyűlöletkeltés vádjával pénzbírságra ítélte egy párizsi bíróság egy 2005 februárjában, a France 5 adón sugárzott műsor miatt, amely a vándorcigányok által elkövetett bűntettekkel foglalkozott.

Hirdetmény

A bűnözés, a romák útja" című műsort a romaszövetségek, a MRAP és más emberjogi szervezetek már korábban is azzal vádolták, hogy nem tett különbséget a romák és a bűnözés között". Az adást már figyelmeztetéssel illette a Legfelső Audiovizuális Tanács nevű felügyeleti szerv, amely úgy vélekedett, hogy a műsor bizonyos részei alkalmasak voltak a rasszista előítéletek erősítésére".

Az ügyész elítélte azt, hogy a műsorvezető nem volt elővigyázatos a megfogalmazásaiban", és a műsor megerősítette a romákkal kapcsolatos bevett kliséket". Különösen a műsorban demográfiai szakértőként nyilatkozó Yves-Marie Laulan megnyilatkozásait kifogásolták. A műsorvezető és egy további közreműködő szereplését nem illették külön szankcióval.

Minden fajta bizonyíték és árnyalás nélkül azt állítva, hogy a a romák körében a bűnözési arány jóval magasabb, s hogy az utóbbiak komoly veszélyt jelentenek - legalábbis anyagilag - Franciaország számára, s hogy el kellene választani a gyermekeket a szülőktől, s hogy számukra nincs hihető beilleszkedési lehetőség, Yves-Marie Laulan azt az eszmét sugallja, hogy amennyiben valaki ehhez az etnikai csoporthoz tartozik, egyénileg asszimilálhatatlanná válik" - olvasható a bíróság ítéletének indokolásában.

A demográfiai szakértőt 3000 eurós büntetésre ítélte a bíróság, viszont Marc Tessier-nek, mint az adó igazgatójának, 5000 eurós pénzbüntetést kell megfizetnie.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt